EX YU

AMERIKANKA SE PRESELILA NA BALKAN I DOŽIVELA ŠOK! "OVDE NE SME DA SE JEDE PRIBOROM": Usledili besni komentari

Autor Ivana Vlajković

Amerikanka je govorila o kulturološkim šokovima u Bosni.

Izvor: Tiktok/ellieandsenci

Amerikanka koja se na TikToku potpisuje kao Eli i Senči objavila je snimak u kome opisuje koje je kulturološke "šokove" doživela kad se preselila u Bosnu i Hercegovinu.

Prvi kulturološki šok je doživela kad je shvatila da se u Bosni kafa pije, kako je navela, na svakih sat vremena, naročito uveče kad se vrate sa posla. "Ne znam kako zaspite nakon toliko kofeina, ljudi. Ali je ukusno", kazala je Amerikanka. Drugi kulturološki šok su papuče. 

"Kod kuće ne nosim papuče, ali je ovde zločin ako se ne nose. Uvek kad uđem u neku kuću u Bosni, bacaju papuče na mene", rekla je Eli kroz smeh. Amerikanka je navela da su dva otvorena prozora u njenoj zemlji pogodna kako bi se provetrila prostorija. "Ovde to ne može da se desi. Promaja u Bosni bukvalno ubija", kazala je. 

Četvrti šok koji je navela izazvao je komentare. Eli je navela da je u Bosni zabranjeno koristiti srebrni escajg i da hrana treba da se jede rukama, kako u kućama, tako i u restoranima. Brojni korisnici društvene mreže su komentarisali tu njenu izjavu. "Zabranjeno je koristiti srebrni escajg? To nije tačno", "Ne jedemo rukama", Rođen sam i odrastao sam u Bosni, ne jedemo rukama", samo su neki od komentara. 

BONUS VIDEO: 

(MONDO/I.V.)