EX YU

"RAKIJA JE LEK ZA SVE - BOLI TE STOMAK? POVREDA? UZMI RAKIJU": Amerikanka oduševljena Balkanom, jede hleb uz svaki obrok

Autor Uroš Matejić

Amerikanka hrvatskog porekla, koja živi u Zagrebu, poredi život u Hrvatskoj sa životom u SAD.

Izvor: Tiktok/@inspiredbycroatia

Olivia Loner je Amerikanka hrvatskog porekla koja živi u Zagrebu i na TikToku redovno poredi život u Hrvatskoj sa životom u SAD, a krajem prošle godine objavila je video u kojem je duhovito objasnila najčešće stereotipe u vezi sa Hrvatima i Balkancima.

"Živim u Hrvatskoj. Naravno da imam vremena da sedim u kafiću i pijem kafu po ceo dan. Kad kažem da odlazim, treba mi dva sata da se pozdravim. Naravno da čuvaje domaće maslinovo ulje u starim flašama. Naravno, jedem hleb uz svaki obrok", rekla je ona, a zatim se osvrnula na još nekoliko stereotipa o životnom standardu:

"Živim u Hrvatskoj, pa znam da je rakija lek za sve. Boli li te stomak? Uzmi malo rakije. Povredio si ruku? Stavi u rakiju. Živim u Hrvatskoj. Slabo smo plaćeni, ali i dalje vozim mercedes i idem na skijanje svake godine. Tajni sastojak svega što kuvam je Vegeta", našalila se ona, a zatim dodala.

Proputovala je ceo svet, ali na kraju u videu, koji je pregledan više od pola miliona puta, kaže ništa nije lepše od Jadranskog mora.

"Kada sam bio u Hrvatskoj, domaćin nas je dočekao rakijom i niko mi nije rekao da moram da popijem naiskap. Umalo sam umro", priznao je jedan pratilac, dok je drugi nastavio: "Hrvatska je jedna od najlepših zemalja koje sam posetio. Hrana je fantastična", "Vrlo dobro", "Sve ste pogodili", "Slažem se sa svim" i "Ja sam Hrvat, ovo je sve tačno", samo neki su od komentara.

BONUS VIDEO:

(MONDO/U. M.)