EX YU

UHAPŠEN POZNATI CRNOGORSKI ADVOKAT DIMITRIJE! Stvorio kriminalnu organizaciju i oprao 2,6 miliona evra

Autor Uroš Matejić

Danas je u Budvi uhapšen poznati crnogorski advokat Dimitrije Dapčević.

Izvor: YouTube/Vijesti Online

Poznati crnogorski advokat Dimitrije Dapčević iz Budve uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Crne Gore. Tužilaštvo sumnjiči Dapčevića za stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih dela pranje novca u iznosu od ukupno 2,6 miliona evra.

"Na osnovu višemesečnog koordinisanog delovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja lišili su slobode advokata D. D. iz Budve, zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje zločinačke organizacije i više krivičnih dela pranje novca u ukupnom iznosu od 2.600.000 evra. Osumnjičeni će u zakonskom roku biti privedeni na saslušanje specijalnom tužiocu", saopštio je državni tužilac i portparol SDT Vukas Radonjić.

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) od jutros pretresaju Dapčevićevu kuću, potvrđuju " Vijesti ". Pretres kuće i dalje traje. Kada se završi, Dapčević će tokom dana biti priveden u prostorije SPO, a potom i u SDT. Dapčević je dugi niz godina predstavljao Svetozara Marovića i pripadnike klana Kavac, prenose " Vijesti ".

BONSU VIDEO:

(MONDO/U. M.)