RODILA BEBU, UMOTALA JE U CRNU VEĆU I BACILA U BUNAR! Jezivo ubistvo šokiralo Hrvate - "Težak psihički stres"

U jednom seoskom bunaru u Hrvatskoj pronađeno je telo bebe umotane u crnu vreću.

Youtube Printscreen/Al Jazeera Balkans Hrvatska policija

Prošle godine, početkom avgusta, u selu Prvan Selo kod Perušića u Hrvatskoj, u seoskom bunaru pronađeno je telo bebe umotane u crnu vreću. Bunar je bio pun vode. Policija je tada utvrdila da je majka, 20-godišnja hrvatska državljanka, počinila krivično delo teško ubistvo.

Danas je stiglo saopštenje Državnog tužilaštva. Protiv sada 21-godišnje žene podignuta je optužnica za krivično delo usmrćenja iz člana 112. stav 2. KZ/11, a ne za krivično delo ubistvo. Prema Krivičnom zakoniku, za to krivično delo predviđena je kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina, dok je za krivično delo teško ubistvo zaprećena kazna od najmanje 10 godina.

"Optužnica tereti 21-godišnju okrivljenu da je 30. jula 2023. godine, na području opštine Perušić, usled teškog psihičkog stresa usled trudnoće i porođaja, izvršila navedeno krivično delo protiv na štetu svog tek rođenog deteta", navodi se u saopštenju za javnost, piše Index.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

POČELO SUĐENJE OSUMNJIČENIMA ZA UBISTVO ĐORĐA MIJATOVIĆA! Preti im kazna do 10 godina maloletničkog zatvora, jedan priznao krivicu  kurir televizija

(Mondo/U. M.)