OSUĐEN POLICAJAC KOJI JE U AMRU ISPALIO 16 METAKA! Dobio 25 godina zatvora, porodica nezadovoljna kaznom

Bivši policajac iz Tuzle priznao je krivicu za počinjen zločin.

Facebook/Amra Kahrimanović/printscreen

Policijski službenik Elvis Ćustendil (51) osuđen je na 25 godina zatvora zbog ubistva Amre Kahrimanović u tržnom centru u Tuzli. Presudu je izrekao Kantonalni sud u Tuzli, a nakon što je optuženi Ćustendil priznao krivicu.

Amra Kahrimanović, suvlasnica kafića u tržnom centru na Brčanskoj malti u Tuzli u februaru ove godine je na brutalan način ubijena sa više hitaca iz pištolja. Zločin je počinio pedesetjednogodišnji Elvis Ćustendil, policijski službenik iz Tuzle, koji se kobne večeri nalazio na godišnjem odmoru, a u žrtvu je ispalio hice iz službenog pištolja.

Ćustendil to vreme kod sebe nije smeo da ima oružje, a za učinjeni propust iz redova Uprave policije MUP-a TK do danas niko nije odgovarao. Nedugo nakon počinjenja krivičnog dela, Ćustendil je uhapšen, a početkom juna protiv njega je potvrđena optužnica, u kojoj je navedeno da je u alkoholisanom stanju, nakon što je Kahrimanović došla kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao i krenuo za njom.

"Tada je u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije MUP-a TK u kojoj je bio zaposlen u Operativnom centru, na podmukao način ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još 15 hitaca u različite delove tela i usmrtio je", navedeno je u optužnici Tužilaštva TK.

Ćustendil je 12. jula ove godine pred Kantonalnim sudom u Tuzli priznao krivicu za počinjeno ubistvo, čime se odrekao prava na suđenje te je predmet danas okončan, bez sprovođenja glavnog pretresa. Njemu je za krivično delo ubistvo sudija Paša Softić izrekla zatvorsku kaznu u trajanju od 25 godina. Tužilaštvo TK je istragu u ovom predmetu sprovelo sa Federalnom upravom policije, a obavljeno je 11 veštačenja.

Između ostalog, urađena su veštačenja neuropsihijatra i kliničkog psihologa, zatim veštačenje iz oblasti sudske medicine, DNK analiza, balistička i hemijska veštačenja, veštačenje mobitela te digitalnih zapisa, odnosno snimaka. U svojstvu svedoka je saslušan veći broj osoba, a uz optužnicu je nadležnom sudu priloženo okvirno 230 različitih materijalnih dokaza. Za krivično delo koje je počinio Ćustendil, raspon zatvorske kazne se kreće od deset do 45 godina. Ćustendil kao ni njegov branilac nisu prisustvovali današnjem izricanju presude.

Brat ubijene Amre nezadovoljan presudom

Članovi porodice ubijene Kahrimanović izrazili su nezadovoljstvo visinom kazne, posebno stoga što se za kazneno delo za koje je Ćustendil osuđen može izreći kazna do 45 godina zatvora.

"Imao sam mrvicu nade juče dok sam razgovarao s advokatom i prijateljima. Bio sam uveren da neće da dobije ispod 35 godina, a ovo je poruka za sve nas", rekao je novinarima nakon izricanja kazne Nedžad Kahrimanović, brat ubijene.

On tvrdi kako je Ćustendil dobio blagu kaznu jer ga štite kolege iz policije u sprezi s pravosuđem. Nije još uvijek jasno u kakvoj su vezi bili ubica i ubijena i šta je bio povod ubistva. Brat ubijene tvrdi da Amra nije bila ni u kakvoj vezi s Ćustendilom, dok su mediji iznosili različita nagađanja o tome.

Podsetimo, ubistvo suvlasnice ugostiteljskog objekta Amre dogodilo se 7. februara ove godine. Navodno se sat vremena pre ubistva desio incident u lokalu, zbog čega je ubica pozvao policiju, jer je jedan od njegovih "kolega" s kojima je sedeo, narušio javni red i mir. Nakon toga se sukobio sa Amrom i u nju ispalio 16 hitaca iz pištolja.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Ubistvo kod Majdanpeka  Kurir

(Klix.ba/Mondo/A.V.)