OVAJ ČOVEK JE IZVRŠIO MASAKR U STARAČKOM DOMU! Seo u kafić i pištolj stavio na sto, naručio piće posle ubistva

Krešimir P. (51) je ubio majku, još tri korisnika i jednog njegovatelja, a nekoliko osoba je ranio.

Facebook

Penzionisani vojni policajac Krešimir P. (51) ubio je danas šest osoba u domu za stare i nemoćne u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru, a još nekoliko ranio. Pet osoba je ubijeno na licu mesta, a jedna osoba je od zadobijenih povreda preminula u bolnici. Jedna od žrtava je bila i njegova majka.

Kako neslužbeno saznaje mojportal.hr, Krešimir je navodno, kao što je to činio gotovo svaki dan posljednjih 10 godina, neposredno pre krvavog pohoda sedeo ispred prodavnice u Donjem Daruvaru i pio pivo. U jednom trenutku je došao iza vatrogasnog doma i zamolio domara da odveze njega i još jednog prijatelja u grad. Domar mu je rekao da ne može jer ima posla.

"Mislio sam da treba da ode do bankomata ili nešto slično. Nije mi palo na pamet da namerava da uradi tako nešto. I onda čujem ovo. Ne znam šta da vam kažem, u šoku sam!", drhtavim glasom je rekao domar. Prema informacijama kojima trenutno raspolaže Mojportal, Krešimirova majka je već deset godina smeštena u Domu za starije i nemoćne u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru.

Nezvanično se saznaje da je Krešimir prvo došao u kafić, gde je sebi naručio piće i počastio goste koji su se u tom trenutku nalazili u kafiću. Kažu da je bio potpuno miran i rekao: "Idem nešto da obavim". Naravno, niko nije mogao ni da pomisli da će uskoro za Daruvar uslediti neviđena tragedija.

Krešimir je došao do doma, ušao i počeo da puca. Ubio je majku, još tri korisnika i jednog njegovatelja, a nekoliko osoba je ranio. Još jedna osoba je kasnije preminula u bolnici. Nakon toga je mirno izašao na ulicu i vratio se u obližnji kafić gde je, po svemu sudeći, odlučio da sačeka policiju koja se brzo pojavila i uhapsila ga.

Vlasnica doma Ana Ivandekić u stanju potpunog šoka prevezena je u pakračku opštu bolnicu, a ispred doma se okupila neutešna rodbina nastradalih. Svi mogući radnici Hitne pomoći su podignuti na noge, a ranjeni su prebačeni u obližnje bolnice, a policija je odmah ogradila lice mesta. Istragu vodi zamenik Županijskog državnog tužioca, pa se uskoro očekuje njihovo saopštenje o nemilom događaju koji je potresao ovaj mali, inače potpuno miran, idilični grad.

Policija se već obračunala sa Krešimirom P. Kako su za Mojportal ispričali njegovi poznanici, pre mesec dana, nakon celodnevnog pijanstva ispred prodavnice u Donjem Daruvaru, bacio je poznanika na stepenište gde su bile flaše. Zbog težine zadobijenih povreda, muškarac je kolima Hitne pomoći prevezen u Opštu bolnicu u Bjelovaru i završio je na operaciji abdomena. Navodno mu je pre toga držao pištolj u ustima.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Policija uhapsila više lica na teritoriji Požege zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga  MUP

(Mondo/U. M.)