Pretio ujaku, pa ga pretukao, a najgore je tek usledilo: Drama u Podgorici, čovek kod sebe imao 20 komada oružja

U Podgorici je uhapšen muškarac zbog porodičnog nasilja, a prilikom privođenja otkriven je i veliki arsenal oružja i municije.

MONDO/Nikoleta Vučkević

Policijski službenici Odeljenja bezbednosti Podgorica postupili su po prijavi za nasilje u porodici i lišili slobode jedno lice, te od njega oduzeli 20 komada oružja i preko devet hiljada komada municije. "Policijski službenici su upoznali nadležnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem su nalogu preduzete dalje mere i radnje - lišenje slobode lica F.I. (49) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici na način što je fizički napao ujaka, upućujući mu reči preteće sadržine po njegov život i telo i tom prilikom nanoseći mu telesne povrede", potvrđeno je za RINU u UP Crne Gore.

U vezi sa tim policija je inicirala i pribavila naredbu za vršenje pretresa stana i drugih prostorija koje F.I. koristi na dve lokacije i pronašla 13 pušaka, sedam pištolja, kao i 9.075 komada municije različite vrste i kalibra. Oružje i municija su oduzeti iz preventivnih razloga shodno Zakonu o oružju zbog preispitivanja odobrenja za držanje oružja, jer je ovo lice izvršilo krivično delo sa elementima nasilja, budući da je jedan od uslova za dobijanje dozvole za držanje oružja da lice nije evidentirano kao počinilac ovih krivičnih dela.

Službenici Uprave policije će permanentno i kontinuirano raditi na povećanju nivoa preventivnog delovanja kada je reč o izdatim dozvolama za držanje oružja, pratiti da li određena lica koja se pojavljuju kao izvršioci krivičnih djela ispunjavaju uslove, odnosno vršiti preispitivanje njihovih dozvola kroz zakonske procedure pokretanjem upravnog postupka radi trajnog oduzimanja, a samim tim podići nivo bezbjednosti građana.

Ako trpite nasilje, kontakt telefoni Savetovališta protiv nasilja u porodici (SOS telefon i sigurna kuća) su:
0900-011-011, besplatan poziv, radnim danima od deset do 19 časova
011 2769-466, radnim danima od deset do 19 časova
062304-560, od 19 do deset časova
Hitni pozivi za prijavu nasilja u porodici mogu se izvršiti na broj 0900-100-600 od 00 do 24 časa, besplatnim pozivom.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Mup hapšenje  MUP

(RINA/MONDO/Aleksandar Blagić)