Čovek pao sa stene i poginuo, žena zaglavljena na litici! Užas u Hrvatskoj, objavljene fotografije spasavanja

Danas oko 14.30 časova HGSS je dobio dojavu o teškoj nesreći na području Metajne, na ostrvu Pag.

Hgss - Hrvatska Gorska Služba Spašavanja/

Ličko-senjska policija, kako su saopštili, je primila u 13.32 sati dojavu da se dve osobe penju na liticu kod Metajne na ostrvu Pag u Hrvatskoj, a da je jedna osoba pala i preminula. Druga osoba je ostala na litici. Kako saznaje Jutarnji, stranci, muškarac i žena, penjali su se na poznatom penjalištu Stogaj iza plaže Metajna. Iz za sada nepoznatih razloga u jednom trenutku muškarac je pao i preminuo. Žena je ostala na litici nepovređena, ali u stanju šoka.

Sa litice su je skinuli članovi ekipa HGSS iz Zadra i Gospića. Ekipe hitne medicinske pomoći, policija i vatrogasci stigli su na mesto nesreće. Nakon što je žena spuštena sa litice, policija je započela uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima je strani državljanin nastradao. 

U petak poslepotne o situaciji na Pagu oglasio se i HGSS: "Danas oko 14.30 časova HGSS je dobio dojavu o teškoj nesreći na području Metajne, na ostrvu Pag. Nažalost, jedna osoba je preminula od posledica pada sa stene, dok je druga osoba spasena i nije povređena. Kopnene ekipe HGSS iz Zadra i Gospića intervenisale su na terenu i uspešno izvukle unesrećenu osobu sa stene. Na terenu je bio i helikopter HRZ. Penjački par se penjao na stenu Stogaj, gde se dogodila nesreća. To su strani državljani".

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Očevici kažu da su administrativne zgrade u Rostovu na Donu okružene sa dva prstena  Telegram/ЧТД