Umesto konobara, hranu gostima do stola dostavlja robot! Srbin ostao u čudu - "Zanimljivo, baš je kul fora"

Konobar robot koji olakšava posao osoblju restorana tako što gostima donosi porudžbine, ali i odnosi prljavo posuđe.

Privatna arhiva

"Kort Caffe" restoran u Trebinju godinama je omiljeno mesto za druženje lokalnih meštana. Divan ambijent, prijatno osoblje, dobra hrana samo su neki od razloga što lokalci, ali i oni koje nanese put u ovaj grad Republike Srpske posećuju upravo "Kort Caffe" restoran.

Pored dobre gastro ponude posebnu pažnju gostiju privlači konobar robot koji olakšava posao osoblju restorana tako što gostima donosi porudžbine, ali i odnosi prljavo posuđe. Inače, ovo je prvi restoran u Bosni i Hercegovini u kojoj je veštačka inteligencija uvedena u ugostiteljstvu. Konobar robot atrakcija je kako za one najmlađe, tako i za starije goste.

This browser does not support the video element.

Robot  Privatna arhiva

Kada gost dođe u restoran konobar uzima porudžbinu, istu prosleđuje u kuhinju. Kada je hrana spremna postavi se na jedan od 4 poslužavnika na robotu, unese se broj stola i robot dostavlja hranu na zadano mesto, nakon čega konobar poslužuje hranu na sto.

"Ovde sam stalan gost, hrana je fenomenalna, restoran je odličan. Stalno naručujem hranu da mi robot donese, baš je kul fora. Primetio sam da je i ostalim gostima to veoma zanimljivo, tako da neki od njih sami uzimaju svoje narudžbine od robota", rekao je Srbin za MONDO, koji redovno posećuje ovaj restoran.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Humanoidni robot Figure 02  YouTube / The Robot Report