Srbin i Hrvat ukrali šefu celu kuhinju zbog neisplaćenih plata: I ne, nije vic - odneli mu čak i stolice i stolove

Srbin i Hrvat su ukrali šefu Slovencu celu kuhinju zbog neisplaćenih plata.

Mondo/Stefan Stojanović/Shutterstock.com/Minerva Studios

Krađa nije zabavna, ali vest koja stiže iz Hrvatske prosto zvuči kao da je vic, a ne ozbiljna stvar. Jedan Srbin i jedan Hrvat su u periodu od 17. do 19. septembra odneli ceo kuhinjski inventar u gradu Brtonigla, saopštila je istarska policija, a prenosi Index.hr.

Uzeli su rashladne vitrine, mašinu za sudove, peć za picu, roštilj, ledomat, pult za serviranje, razne kuhinjske aparate, kao i stolice, stolove i klupe. Takođe, odneli su i sef i druge predmete, čime su 55-godišnjem slovenskom državljaninu pričinili štetu veću od sto hiljada evra.

Reč je o 67-godišnjem Zagrepčaninu i 39-godišnjim državljaninu Srbije, a umaška policija sumnja da su počinili krivično delo krađa. Dvojac je uhapšen u petak, a sumnjiče se da su od 17. do 19. septembra iz ugostiteljskog objekta na području Brtonigle odneli sav kuhinjski inventar.

U pitanju su bivši radnici

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 67-godišnjak je u subotu priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a protiv državljanina Srbije podnosi se prijava u redovnom postupku.

Nezvanično se saznaje da je reč o bivšim radnicima tog ugostiteljskog objekta kojima vlasnik nije isplatio platu, pa su ga pokrali. Taj slučaj povezuje se s onim od pre 12 dana kada je umaška policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim slovenskim državljaninom te utvrdila sumnju da je počinio delo neisplaćivanja plate i povrede prava iz socijalnog osiguranja.

Sumnjiči se da od 1. jula do 15. septembra nije isplatio plate ni podmirio doprinose iz penzionog i zdravstvenog osiguranja, čime je oštetio tri radnice od 21, 22 i 34 godine za više hiljada evra. Protiv slovenskog državljanina je nadležnom državnom tužilaštvu podneta krivična prijava u redovnom postupku.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

ŠOK IZJAVA: U Beogradu se dnevno desi ČAK 3 PROVALE! Iz odseka za suzbijanje krađa savetuju: Obratite pažnju na OVO kada putujete  Kurir televizija

 (Index.hr/MONDO/J.D.)