"Bila sam s detetom na minaretu, jedva smo se spasili": Supruga imama u Jablanici opisala jezive detalje skakanja u vodu

Amra Jahić, supruga imama iz Donje Jablanice opisala je trenutke kada je voda nadolazila.

AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Amra Jahić, supruga imama Donje Jablanice, sa svojom porodicom preživela je strahote kada je vodena bujica preplavila i njihovu kuću. Svet je obišla fotografija džamije koja je u potpunosti u vodi, samo deo minareta nije. Baš na minaretu je ostala Amra ali i njena porodica i tako spasili svoje živote.

"Oko pola jedan voda je nosila auto. Govorim svom suprugu da ode auto. Baš tada nama komšinica kuca na vrata i govori: "Amra, ja sam sve izgubila! Ja ništa!". Uspela sam joj reći: "Ševala, evo naša kuća, bićemo u njoj svi!".

"Tada je počela ulaziti voda na vrata. Nas je osmoro bilo tu, na prvom spratu. Onda smo se počeli penjati na tavan. Na tavanu smo bili više od dva i po sata dok nije voda došla na tavan. Kada je voda došla u tavan, skočila sam, uzela dete i plivala skroz do minareta. Bila sam sa detetom na minaretu, oni su se spasavali.

Kada je voda došla do minareta, sa detetom sam došla skroz do obale, a svi oni su ostali na minaretu. Tek nakon sat i po - dva, čamac je došao po njih. Znači, mi do tada nismo imali nikakve pomoći. Stanje je katastrofalno. Kuća je pod vodom, sve je pod vodom", priča Jahić.

Naglasila je kako "dole više života nema".

"Ja se sada nalazim u gradu kod oca, a suprug je ostao dole da pomaže", poručila je ona.

Poplave u BiH  Youtube/Avaz TV

Prema poslednjim informacijama, u poplavama je poginulo 20 ljudi - 17 u Jablanici i 3 u Fojnici.

Ukupan broj žrtava nije poznat, ali je, prema nezvaničnim informacijama, reč o desetinama povređenih, nestalih i nastradalih.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Da li haotične poplave prete i Srbiji? Ciklon Boris pokorio Evropu, stučnjak tvrdi: Ovo se do sada viđalo samo u filmovima, a biće samo gore!  Kurir televizija

(Hayat.ba/MONDO/Nevena Davidović)