Drama na letu iz Zagreba! Pas izašao iz kaveza i oštetio avion, putnici odmah iskrcani

Tokom uzletanja, posada je čula buku i psa koji je trčao u odeljku za prtljag, zbog čega je avion vraćen na pistu.

Profimedia

Nesvakidašnji incident dogodio se 30. septembra. Na redovnom letu Croatia Airlinesa OU486 iz Zagreba za Stokholm, pas je oštetio prtljažni prostor u avionu Airbus A319 (reg. 9A-CTL), prenosi AvioRadar.

Prema njihovim rečima, pas se u skladu sa propisima prevozio u prtljažnom prostoru, a nedugo nakon ukrcavanja se oslobodio iz svog kaveza. Tokom uzletanja, posada je čula buku i psa koji je trčao u odeljku za prtljag, zbog čega je avion vraćen na pistu, a putnici su iskrcani i prebačeni u drugi avion. Nakon uviđaja štete koju je pas napravio u prtljažniku, prevoznik je odlučio da preventivno povuče letelicu iz saobraćaja i uputi je na tehnički pregled radi zamene oštećenih delova.

"Detalji i okolnosti se utvrđuju. Za sada se može potvrditi da je kompanija u pripremi za prevoz psa na letu OU486 Zagreb - Stokholm poštovala hrvatsku i međunarodnu zakonsku regulativu i odgovarajuću internu proceduru o prevozu životinja u avionu. Zbog određenih oštećenja u prtljažnom delu aviona planiranog za let OU486, doneta je odluka da se avion iz predostrožnosti povuče iz upotrebe i uputi na tehnički pregled, a putnici sa navedenog leta prevezeni su do konačnog odredište iste večeri sa našim zamenskim avionom" saopštila je hrvatska avio-kompanija.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

DRAMA U PODGORICI Pilotu prijavljena bomba u avionu: Evo šta se zapravo desilo! "Ljudi u avionu su paničili, zato se vođa odlučio na ovaj potez"  Kurir televizija