Zbog najtraženijeg Srbina je Zagreb bio pod opsadom: Specijalci sa dugim cevima čuvali kuma Radoja Zvicera

U Zagrebu je uhapšen Milovan Zdravković poznatiji kao Teg koji je kum vođe "kavačkog klana", Radoja Zvicera.

Kurir

U Zagrebu je po poternici Interpola uhapšen kum Radoja Zvicera, vođe "kavačkog klana", Milovan Zdravković. On je ubrzo pušten na slobodu, samo formalno, da bi potom ponovo bio priveden kada je danas oko 16 časova doveden u zgradu Županijskog suda u Velikoj Gorici gde je održano ročište kada je sud odlučio da navodnom članu "kavačkog klana" odredi ekstradicijski pritvor po srpskoj poternici "Interpola", piše "Jutarnji list".

Milovana Zdravkovića Srbija traži zbog umešanosti u četiri ubistva i trgovanje kokainom. On je u petak pod jakom policijskom pratnjom sa balističkim prslucima i dugim cevima doveden u zgradu zagrebačkog Opštinskog kaznenog suda gde je priznao falsifikovanje pasoša zbog čega je osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu i novčanu kaznu.

Tom presudom mu je ukinut istražni pritvor nakon čega je, formalno pravno, bio slobodan čovek oko sat vremena. Međutim, u petak popodne, u Remetinec je po njega došla kriminalistička policija i ponovo ga uhapsila zbog ubistava i trgovine drogom.

Zdravkovića Srbija traži od februara ove godine. Preciznije, od izvođenja akcije pod kodnim imenom "Vertikala" u kojoj je prijavljeno 18 osoba, a glavne optužbe odnosile su se na likvidacije pripadnika "škaljarskog klana" 2020. godine u Grčkoj.

Reč je o ubistvima Stevana Stamatovića i Igora Dedovića 19. januara 2020. godine u Atini i Alana Kožara i Damira Hodžića 23. januara iste godine na ostrvu Krf u Grčkoj. Srpska policija dobila je značajan deo dokaza za ovu akciju na osnovu međunarodne pravne pomoći od Francuske, odnosno kada je francuska policija "razbila" server za zaštićenu komunikaciju "Sky ECC".

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

ŠKALJARSKI VS KAVAČKI KLAN: Šestogodišnji rat odneo više od 50 žrtava (KURIR TV)  Kurir TV

(MONDO/Aleksandar Blagić)