Oglasio se zubar ordinacije u kojoj se lečila tinejdžerka: Vadila zub, gnoj se širio, nije joj bilo spasa

Oglasio se zubar ordinacije u kojoj se lečila preminula tinejdžerka u Sarajevu.

Facebook

Odmotava se klupko u slučaju smrti šesnaestogodišnje tinejdžerke koja je preminula nakon što je pretrpela teške komplikacije nakon stomatološkog zahvata Sarajevu.

Portal Avaz prenosi da su telefonskim putem uspostavili kontakt sa ovom ordinacijom, ali da im je radnica koja se javila rekla da nikakve informacije ne može da da.

Doktor u čijoj ordinaciji je izvršena intervencija nesrećnoj tinejdžerki takođe nije želeo nikakav komentar da daje i zamolio je da se poštuje njegova privatnost. 

Podsetimo, tinejdžerka je u kritičnom stanju hitno prebačena u KCUS, gde su lekari uložili maksimalne napore, ali nažalost, nije joj bilo spasa. Nakon operacije usledile su komplikacije zbog čega je primljena u KCUS. Nakon vađenja zuba, situacija se naglo pogoršala jer se gnoj iz zuba proširio niz vrat i izazvao je ozbiljnu infekciju koja je rezultirala razvojem sepse.

Povodom slučaja se oglasio i kolektiv Kliničkog univerzitetskog centra u Sarajevu (KCUS). 

"Za nas profesionalce, smrt ma kako bili pripremljeni na to je teška, pogotovo kada se radi o životu mlade osobe. Zbog toga je menadžment KCUS-a i Ministarstvo zdravstva KS zatražilo da se izvrši Unutrašnji stručni nadzor nad lečenjem preminule pacijentkinje kako bi se utvrdile sve činjenice i komplentan tok lečenja", saopštili su iz KCUS-a.

 celom slučaju obavešteno je Tužilaštvo, koje je pokrenulo istragu kako bi utvrdilo okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog ishoda.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Cena zubara u Srbiji i u Kanadi  Tiktok/sarazelko

(Avaz/MONDO/Nevena Davidović)