"Sukob između njih traje od ranije": Poznato stanje dečaka ranjenog u pucnjavi ispred škole u Sarajevu

U pucnjavi ispred Srednje metalurške škole u Sarajevu jutros je ranjen jedan učenik.

T. S./Klix.ba

Jutros u 08:00 časova, PU Centar je primio dojavu o incidentu u dvorištu Srednje metalurške škole u Sarajevu, gde je jedan učenik povređen. Policijski službenici su na terenu utvrdili da je do povrede došlo usled upotrebe vatrenog oružja od strane maloletnika koji ne pohađa tu školu, ali je ranije imao sukob sa žrtvom. Policijske patrole i Hitna pomoć su na licu mesta.

Dino Bezdrob, zamenik glavnog urednika Klix.ba uključio se u "Jutro na Blic" gde je otkrio detalje ovog užasnog događaja.

"Policiji je prijavljen ovaj incident. Iz policije kažu da je učenik ranjen iz vatrenog oružja i da je na njega pucao učenik iz druge srednje škole. Saznali smo i da sukob među njima traje od ranije, i taj sukob je rezultirao upotrebom vatrenog oružja", kaže Dino.

Prve informacije koje za sada postoje, ali one su nezvanične, jeste da učenik nije životno ugrožen, da nema teže telesne povrede, ali da će se njegovo stanje pratiti, navodi Bezdrob.

"Razvučene su žute trake oko škole i uviđaj je u toku. Deca će danas imati onlajn nastavu", kaže Dino Bezdrob.

Ono što se zna o napadaču jeste da su oni imali sukob od ranije i da ne pohađaju istu školu.

"Da li je u pitanju neki revanš to ne znamo. Njih dvojica ne pohađaju istu školu. Pretpostavlja se da je jedan učenik iz Srednje metalske, za drugog se ne zna koju školu pohađa, jer je on maloletan, postoji mogućnost da je pohađao školu pored", kaže Bezdrob za "Jutro na Blic".

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Vozila policije i hitne pomoći ispred škole na Vračaru u kojoj je bila pucnjava  Kurir

(Blic/Mondo/Aleksandra Virijević)