Uhapšeno 8 osoba zbog terorističkog napada u Bosni! Maloletnik (14) ubio policajca, pronađeno oružje

Uhapšeno je osam osoba u vezi terorističkog napada u kom je ubijen policajac u Bosanskoj Krupi.

Youtube/ AP Archive/Printscreen

U Bosanskoj Krupi ubijen je jedan policajac, dok je drugi teško ranjen, a kako javlja "Dnevni Avaz", uhapšeno je osam osoba zbog terorističkog napada koji se dogodio u četvrtak u policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi. Prilikom hapšenja, policija je pronašla određenu količinu naoružanja, elektronske uređaje i papire ispisane na arapskom jeziku.

"Sinoć je izvršeno više pretresa na području grada Bihaća i Bosanske Krupe. U Bihaću je lišeno slobode jedno lice, inicijala K. H., rođeno 1971. godine u Bosanskoj Krupi, s trenutnim prebivalištem u Bihaću", saopštio je portparol MUP-a USK Adnan Beganović.

U Bosanskoj Krupi uhapšeno je sedam osoba. Radi se o osobama sa inicijalima Š. H., M. H., D. M., B. M., M. J., N. R i sva lica su zadržana u prostorijama za zadržavanje MUP-a.

Da podsetimo, maloletnik (14) je hladnim oružjem ušao u policijsku stanicu i napao je dva policajca od kojih je jedan pogledao povredama, a drugi je dobio teške povrede. On je uhapšen iste večeri.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Glavni urednik Kurira otkriva sve dokaze tužilaštva protiv Dragijevića i Jankovića za ubistvo Danke Ilić  Kurir televizija

(MONDO/Aleksandar Blagić)