Popeo se na blokove, pa zapucao na prozor kuće: Detalji stravičnog ubistva brata i sestre u Bijelom Polju

Građani smatraju da je tragedija u selu kod Bijelog Polja mogla da bude sprečena da su nadležni ranije reagovali.

Uprava policije Crne Gore/Shutterstock

Alija Balijagić, osumnjičen da je pre dva dana ubio brata i sestru Milenku i Jovana Madžgalja, u selu Sokolac žrtve je usmrtio popevši se na blokove, da bi potom u njih ispalio više hitaca kroz prozor.

Dva dana nakon zločina za koji meštani tvrde da je mogao biti sprečen da su nadležni reagovali na vrijeme, od Balijagića nema traga.

Uprava policije Crne Gore 

Specijalne snage Vojske Crne Gore, odred posebne namene i pripadnici obezbedjuju mesto zločina, ali prema rečima meštana, sve mere koje su sada u toku, ne ulivaju im nadu da će biti uskoro lociran i uhapšen. Osumnjičeni Balijagić za kojim se intezivno traga i dalje je naoružan, i sa sobom nosi municiju.

Nepristupačan teren otežava potragu, a kompletan reon Tomaševa je pod jakim vojnim i policijskim snagama. U prostorijama mesne zajednice Tomaševo jutros je održan sastanak Operativnog štaba kojem je prisustvovao i načelnik generalštaba Vojske Zoran Lazarević i predstavnici policije koji operativno taktičkim radnjama pokušavaju da uđu u trag Balijagiću.

Za osumnjičenim tragaju sve raspoložive policijske snage, a putevi u ovom kraju bjelopoljske opštine juče su bili blokirani, područje su nadletali dronovi, helikopteri MUP-a i Vojske Crne Gore opremljeni uređajima za noćno izviđanje.

Kako je saopšteno iz Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju obavljen je uviđaj, a službenici Forenzičkog centra izuzeli su brojne tragove koji će biti predmet veštačenja. Tela ubijenih poslata su na obdukciju.

Kurir/Privatna arhiva 

I dok se još uvijek ne zna precizno koliko je hitaca ispalio u žrtve, meštani Bijelog Polja strahuju da bi Balijagić, koji je godinama u bezbednosnim službama prepoznat kao izvršilac teških krivičnih dela, mogao počiniti novi zločin ukoliko uskoro ne bude uhapšen.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novinarka Branka Travica ispred Specijalnog suda usled suđenja za ubistvo u Ribnikaru  Kurir televizija

(Pobjeda/Mondo/Aleksandra Virijević)