• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preduzetnici, država daje bespovratnu pomoć!

Izvor MONDO/Tanjug

Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u iznosu od 557,72 miliona dinara, u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2017. godini. Evo koji su uslovi konkursa...

To je izjavio ministar privrede Goran Knežević, koji je precizirao da se Program sprovodi u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i sa šest poslovnih banaka i lizing kompanija.

Javni poziv će, prema njegovim rečima, biti otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše.

Ko može da konkuriše?

Za dobijanje bespovratnih sredstava mogu konkurisati pravna lica koja su u APR-u registrovana kao privredna društva ili zadruge i koja su razvrstana na mikro ili mala preduzeća, kao i preduzetnici registrovani u APR-u. Sredstva se mogu koristiti za nabavku nove proizvodne opreme i mašina, transportno-manipulativnih sredstava uključenih u proces proizvodnje, novih delova, specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara.

Mala preduzeća koja ispune uslove predviđene javnim pozivom,mogu dobiti sredstva u visini do 25 odsto neto vrednosti nabavke proizvodne opreme, pet odsto učešća treba da obezbede sami, a preostalih 70 odsto se obezbeđuje iz kredita poslovnih banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanije.

Bespovratna pomoć do 25 odsto od neto vrednosti opreme koja se nabavlja ne može biti manja od 250.000 dinara, ni veća od 2,5 miliona dinara.

Prijave za dodelu bespovratnih sredstava zainteresovani treba da podnesu nekoj od banaka ili lizing kompaniji uključenih u realizaciju ovog programa, među kojima su Prokredit banka, Sosijete Ženeral, Halkbank, Erste, Unikredit banka i Rajfajzen lizing.

U Srbiji se najviše otvaraju restorani

Kako se navodi u javnom pozivu objavljenom na zvaničnoj internet stranici Ministarstva privrede, sredstva se ne mogu koristiti za plaćanje PDV-a, pokrivanje carinskih, administrativnih ili transportnih troškova vezanih za nabavku opreme, za plaćanje troškova odobravanja bankarskog kredita ili otplatu rata kredita...

Sredstva se neće dodeljivati za obavljanje delatnosti u sektorima: primarna poljoprivredna proizvodnja (gajenje biljnih i životinjskih kultura), izvođenje građevinskih radova, saobraćaj i transport, proizvodnja duvanskih proizvoda, trgovina, turizam ili ugostiteljstvo (izuzev za pekare), štampanje i umnožavanje audio i video zapisa, izuzev štamparskih usluga, itd.

Preduzetnici mogu da budu i pravnici, filozofi...

Svi detalji i pravila za učešće u Javnom pozivu, objavljeni su na sajtu Ministarstva privrede.

----------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Komentari 16

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

rm

jos jedna organizovana pljacka naroda,najbolje ce proci ovi sto odlucuju ko ce dobiti, siguran sam 10%

Koska

Je....ga provalili ste

Tasa

A ko nije klijent u ovim bankama

special image