• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar: Učinićemo sve da sačuvamo Gošu

Izvor Tanjug

Ministar privrede Srbije Goran Knežević izjavio je danas da će država učiniti sve da sačuva fabriku šinskih vozila i putničkih i spercijalnih vagona "Goša" iz Smederevske Planke, jer je ta fabrika strateški važna za ceo taj region.


"Pokušaćemo da uradimo sve što je u našoj moći i da sačuvamo Gošu, ali znajte da nemamo mnogo mogućnosti, jer je to potpuno privatna fabrika", kazao je on na konferenciji za novinare u Vladi Srbije na kojoj je govorio o podršci razvoju sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Knežević je podsetio da su obavljeni razgovori pre par dana sa novim direktorom Goše i sa predsednikom štrajkačkog odbora radnika, naglašavajući da se i dalje insistira da se stupi u kontakt i razgovara sa novim vlasnikom fabrike iz Smederevske Palanke.

"Očekujemo da nam danas ili sutra štrajkački odbor i rukovodstvo Goše odgovori na još neka pitanja. Mi smo insistirali na tome da oni krenu da rade, jer perspektiva za Gošu postoji, a i dalje ostaje poziv njihovom vlasniku da sednemo i razgovaramo", kazao je Knežević.

Fabrika Goša od pre nekog vremena ima novog vlasnika, nakon što je slovački ŽOS firmu prodao kiparskom Lisnart holding limitidu, a od sredine aprila i novog direktora.

Vlada Republike Srbije donela je 10. aprila na sednici Zaključak kojim se odobravaju sredstva za dodelu jednokratne pomoći u visini od po 60.000 dinara zaposlenima u privrednom društvu "Goša" kao i Zaključak kojim se odobravaju sredstva za overu zdravstvenih isprava zaposlenima.

Radnici Goše su i posle te odluke Vlade, kojoj su kako kažu zahvalni , odlučili da nastave štrajk do 5. maja kada očekuju novu posetu premijer Srbije Aleksandra Vučića.

Oni su stupili u štrajk zbog neoverenih zdravstvenih knjižica, staža koji im nije uplaćivan četiri godine i zbog neisplaćenih zarada.

------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Đoka

Samo malo strpljenja dok nadležni ministar Vulin napiše jedan zapaljivi govor o ugroženim pravima radnika Goše. Posle toga i radnicima će biti bolje.

Serbia forever

Uništićemo sve da spasimo stranku!

Bas Me Briga

A sto vlada Srbije ne da svim radnicima koji rade kod privatnika po 60 iljade dinara?Nije mi jasno tu nesto.Prvo drzava ne sme da se mesa u privatna preduzeca.Treba da kazni vlasnike jer izrabljuju radnike, ne uplacuju im doprinose i ne isplacuju plate, ostalo vise gospodo nije vasa briga jer je ta firma privatizacijim ostavljena na cedilo.Ako firma ne placa porez isto je kazniti ako je moguce da se taj dug pretvori u deo vlasnista ali mrka kapa.Godinama ovaj narod finansira propala javna preduzeca, isplacujemo deviznu stednju i ako je mi nismo pokrali.Niko nas ne pita zasto se trose nase pare na racun zaposlenih u tim preduzecima a oni nisu narodna obaveza...

special image