• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj Agrokor:Ponuda vlasnika Svislajona na stolu

Izvor Tanjug

Predsednik poslovnog sistema Svislajon-Takovo Rodoljub Drašković kaže da je njegova kompanija spremna da preuzme upravljanje Agrokorovim sistemom u Srbiji na najviše pet godina, ali da nije razgovarao ni sa Ivicom Todorićem ni sa Vladom.

Drašković kaže da je poslovni sistem "Svislajon-Takovo" javno dao ponudu putem medija da je spreman da preuzme upravljanje i rukovođenje poslovnim sistemom Agrokor u Srbiji na određeni vremenski period.

Taj period ne bi trajao duže od pet godina, s tim da na kraju mandata "Svislajonu" pripadne 35 odsto vlasničkog udela u Agrokoru Srbija.

"Do sada nisam vodio razgovore ni sa Ivicom Todoricem ni sa Vladom Republike Srbije, niti mi je poznato da li su definisali model rešavanja, restruktuiranja i finansijske konsolidacije poslovnog sistema Agrokor u Srbiji", navodi Drašković.

Koliko će Srbiju koštati pad Agrokora?

Dodaje da ekonomske činjenice upućuju na to da bi se u slučaju propadanja poslovnog sistema Agrokor u Srbiji, pričinila ogromna šteta domaćoj privredi.

Prema rečima Draškovića, decenijsko iskustvo rukovodećeg tima i uspešnog poslovanja "Svislajona-Takovo" u privredi Srbije, garancija su da bi uspešno realizovali projekat upravljanja Agrokorovim sistemom u našoj zemlji.

"Prvi projektni zadatak jeste reorganizacija poslovanja poslovnog sistema Agrokora u Srbiji, koji će obezbediti visoku stopu poslovne dobiti u preduzećima, čime bi se stvorili preduslovi za izmirenje dugova, kako prema bankama, tako i prema dobavljačima", kaže sagovornik Tanjuga.

Projekat restrukturiranja, kako objašnjava, podrazumeva racionalizaciju troškova poslovanja na svim nivoima.

"Finansijskom konsolidacijom obrtnog kapitala u industriji i racionalizacijom troškova poslovanja, obezbedili bi se uslovi za njihovo uspešno poslovanje, a finansijskom konsolidacijom obrtnog kapitala u trgovini i racionalizacijom trgovacke mreže, stvorili bi se uslovi za uredno izmirivanje obaveza prema dobavljačima".

Drašković dodaje da bi formirali savetodavni odbori poverilaca i u saradnji sa njim rešavali pitanja tereta dugovanja, napominjući u tom kontekstu da "Svislajon-Takovo" ima izgrađen najviši nivo poslovnog partnerstva sa privredom i bankama koje posluju u Srbiji.

"Naša ponuda je otvorena uz jasne uslove da preuzmemo na upravljanje i rukovođenje
bez ograničenja, a u skladu sa zakonskim propisima i da poslovnom sistemu 'Svislajon-Takovo' na kraju mandata pripadne 35 odsto udela u kapitalu poslovnog sistema Agrokor Srbija", rekao je Drašković za Tanjug.

-------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

keja

Mislio si bez kupovine, da ti netko da da upravljaš sa njegovom imovinom...

Dobar,loš,zao

Sa konja na magarca

Da, naravno

Kaze onaj sto je proizvodnju izmestio iz Gornjeg Milanovca fabrike Takovo i opet po ko zna koji put prepolovio broj zaposlenih.....

special image