• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveća investicija u Srbiji ove godine biće...

Izvor MONDO/Tanjug

Ove godine 250 miliona evra biće uloženo u Kolubaru i to će biti najveća investicija u Srbiji, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić, nakon obilaska polja D u Kolubari.


Premijer je obišao danas Rudarski basen Kolubara, Polje D u Medoševcu, gde je razgovarao sa radnicima i poželeo im srećan Praznik rada, uz zahvalnost što su, kako je rekao, uvek bili tu za svoju državu.

"Hvala vam, kada god je bilo teško bili ste tu za svoju državu", rekao je Vučić, koji je u Kolubaru došao sa ministrima energetike, rada i privrede, Aleksandrom Antićem, Aleksandrom Vulinom i Goranom Kneževićem, kao i vršiocem dužnosti direktora EPS-a Miloradom Grčićem.

Vučić je naveo da se danas u Kolubari razgovaralo o tome kako da se ubrzaju procedure oko javnih nabavki, ali i o regulisanju statusa radnika koji su na privremeno-povremenim poslovima.

PENZIONERI, ODAHNITE

Predsednik Vlade kaže da neće biti trajnog umanjenja penzija za one koji nemaju beneficirani radni staž, a u penziju odu pre 65 godine. On je dodao da će ta umanjenja penzija biti samo do 65 godine života, a razliku će pokriti vlada. "To će nas koštati 220 miliona", rekao je Vučić.

Premijer i izabrani predsednik Srbije je radnicima preneo da se razgovara i o zaštiti na radu, te nabavci bolje opreme.

Olakšaćemo i javne nabavke u nartednih sto dana, što je važno za radnike, a važno je i zbog zamerki koje smo imali EPS-u i Ministarstvu, jer želimo da se podigne nivo proizvodnje struje, ali i uglja.

"Namera je da proizvodnja uglja pređe 28 miliona tona, da stignemo proizvodnju iz 2016", poručio je premijer.

Prema njegovim rečima, da bi godišnji rast BDP bio 3 odsto, u naredna tri kvartala mora biti 3,7 procenta.

On je preneo da je sa sindikatom bilo reči i o tome da radnici na privremeno povremenim poslovima dobiju stalni radni odnos.

Dobro je, kaže, što je nezaposlenost pala na 13 procenata, a cilj je da za dve godine padne i ispod 10 odsto, odnosno ispod proseka zemalja EU.

On je podsetio da je sa radnicima bio i kada je uklanjana voda sa kopa Tamnava i danas, na praznik, i da vodi računa o njihovim interesima i portrebama, u skladu sa mogućnostima.

Razmišlja se, na primer, o daljem povećanju minimalne cene rada, koja je, podsetio je, sa 121 povećana na 130 dinara po satu rada, a namera je da se još poveća, ali mora da se razgovara i sa poslodavcima, na Socijalno-ekonomskom savetu.

Sindikalci o Vučiću: Nezgodan je...

Predsednik sindikata EPS-a Milan Đorđević izrazio je zadovoljstvo današnjim razgovorima sa premijerom Aleksandrom Vučićem i rukovodstvom Kolubare, posebno činjenicom što je premijer uvažio njihove zahteve.

"Da nisu bili skoro izbori, ja bih mislio da puca na moju fotelju", rekao je Đorđević i dodao da su čuli od premijera sve što je dogovoreno, pa ne bi hteo da ponavlja, ali je izneo lični utisak o Vučiću kao "pregovaraču".

Objasnio je da je Vučić "nezgodan", da prvo kaže da su ga najurili iz vlade, a onda govori kao predsednik vlade...

"Uvek je teško pregovarati, a posebno sa gospodinom Vučićem, koji kaže 'ajd pišite šta smo dogovorili', mi počnemo, on podseća, izgrdi, naredi, a onda da sve što smo tražili...", prepričao je.

"Rudari su naučili da rade svoj posao i oni rade...rade onako kako su radili i pre 50, 60 godina, naravno, uz bolju opremu i moderne sisteme, ali u veoma teškim uslovima", primetio je.

Istakao je da je premijeru i mesto sa rudarima Kolubare, da imaju jako dobar odnos, te da će mu čučati i ispred "predsedničkih vrata".

Važno je, kaže, ko će ga zameniti na mestu premijera, "to će nam biti 11."

NEĆE BITI SKUPLJA STRUJA

Neće biti povećanja cene električne energije i o tome se uopšte nije ni razgovaralo, kaže Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara Vučić je rekao da jeste istakao potrebu povećanja proizvodnje električne energije i da je to zadatak pred EPS-om ali i podvukao da nije bilo razgovora o nekom povećanju cene struje.

U tom smislu Vučić je dodao da ima stvari koje nisu dobre u radu EPS-a ali i podvukao da to javno preduzeće ima 440 miliona evra na računu, ili 55 milijardi dinara. On je upitao da li neko pamti da je EPS ikada imao toliko novca i dodao da i Petrohemija ima 60 miliona evra na računu što je dovoljno za stabilnost i u slučaju da naiđu neka "teška vremena", odnosno veliki skokovi cena energenata.

-------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store!PREUZMITE JE!

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

tole-kokeza u zavojima

A sta bi sa onim arapinom bez zuba i mubadala fabrikom cipova od dve milijarde evra..?! Ooo izvinte..to je bila investicija za 2014 , pardoniram ..moja greska😂😂😂

I tako...

@tole-kokeza u zavojima To što je tebi smešno je to zato što nisi upoznat u materiju stvari.Rečeno je da nemamo dovoljno kvalifikovanih za firmu Mubadala.

sssssssss

O,bozeeee! I ove agrame! A kako objasniti tu cudnu visoku korelaciji uzmedju masovnog migracionog talasa Srba i rasta stope zaposlenosti? Da li gosp. Vucic racuna i zaposljavanje Srba u inostranstvu!!!?

special image