• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aunde širi biznis - Dačić otvorio novu halu

Izvor Tanjug

U Fabrici italijanske kompanije Aunde Italia Group u Jagodini danas je svečano u proizvodnju puštena nova hala, u koju je investirano oko četiri miliona evra i gde će zaposlenje dobiti novih 370 radnika.

Simboličnim presecanjem vrpce, halu su otvorili vicepremijer Ivica Dačić, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, vlasnik kompanije Aunde Enriko Vernjano i zamenik ambasadora Italije u Srbiji Serđo Monti.

Subvencije do 6.000 evra

Kompanija Aunde ima 85 fabrika u 25 država i zapošljava 12.500 radnika. Za prvobitnu izgradnju fabrike u Jagodini 2012- 2014. godine, dobila je od države Srbije subvencije od 6.000 evra po zaposlenom.Ministarstvo privrede je za proširenje pogona Aunde odobrilo subvenciju od 3.461 evro posticajnih sredstava po zaposlenom radniku.

Kompanija Aunde, od marta 2014. godine u Jagodini ima Fabriku za proizvodnju automobilskih sedišta i enterijare.

Reč je o proizvodnoj hali, proširenju postojeće fabrike, čija je izgradnja počela krajem oktobra prošle godine.

Početak izgradnje hale, simboličnim polaganjem temeljnog kamena, 28.oktobra 2016. godine, označili su tada premijer Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Dragan Marković Palma.

"Danas je vest da se otvara neka nova fabrika i da se zapošljava 370 radnika. u Srbiji je to velika vest, zato što je to trajni zadatak naše vlade i čitavog našeg društva", rekao je Dačić, obraćajući se radnicima u novoj hali.

Srbija, prema njegovim rečima, u narednom periodu treba da ostvari visoku stopu društvenog rasta, koje neće biti bez rasta industrijske proizvodnje, bez investicija i bez zapošljavanja.

"Mi smo prošli jedan težak period, nekoliko decenija iza nas, bili smo izloženi sankcijama, raznim pritiscima, ratovima, ali ono što je dotuklo našu privredu je bila divljačka, pljačkaška privatizacija posle 2000 godine, kada su fabrike rasprodate, radnici otpušteni, kad nije bilo novih radnih mesta. U tom periodu smo izgubili, neko kaže 700.000, a neko 1.000.000 radnih mesta", rekao je Dačić.

Danas Aunde u Jagodini zapošljava ukupno 600 radnika i jedno je od najvećih preduzeća u Srbiji. Fabrika se nalazi u Industrijskoj zoni, u Italijanskoj ulici u Jagodini, nazvanoj po tome što ovde rade tri fabrike italijanskih investitora, oko 500 metara od međunarodnog autuputa i železničke pruga Beograd - Niš, na "koridoru 10" i zapošljava 250 radnika.

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

TakoJe

A ja kao srpski preduzetnik placam sve poreze i plus 70% poreza na platu za nove radnike! A nas premijer kaze nema preduzetnickog duha..kako da ga ima? Ovo je veleizdaja! Sistemsko ubijanje domace privrede.

wepard

Idemo dalje, tako treba, za Srbiju, za narod...za nova radna mesta od 20 hiljada dinara, da se obezbedi sigurna penzija od 15 hiljada sa 70 godina starosti...brze, bolje, jadnije!!!!

special image