• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurić u kućnom zatvoru, Veterinarski "na slobodi"

Izvor Tanjug

Veterinarski zavod Zemun, koji je krajem avgusta prošle godine otišao u stečaj, nakon dogovora sa poveriocima kojima se dugovalo više od 50 miliona evra, više nije u stečaju.

 Veterinarski zavod Zemun - nema više stečaja Izvor: MN Press
Izvor: MN Press

Dosadašnji stečajni upravnik tog zavoda Dragan Perković, potvrdio je da je stečaj obustavljen, navodeći da još predstoji klauzula pravosnažnosti, pa se čeka "još neki dan i da se formalno objavi prestanak stečaja", pišu "Večernje novosti".

"Poverioci su pre mesec dana izglasali plan reorganizacije, tako da tu više nema posla za stečajnog upravnika", rekao je on dodajući da su se poverioci čiji se dugovi mere desetinama miliona evra, dogovorili sa vlasnikom.

Veterinarski zavod Zemun osnovan je 1956. godine, kao prva organizovana fabrika za proizvodnju hrane za životinje na Balkanu, a u svom asortimanu imali su hranu za piliće, ćuriće, fazane, prepelice, golubove, pastmke, kuniće, ovce, jagnjad, telad, krave, prasad...

Zavod je 2005. godine kupila kompanija Zekstra, biznismena i bivšeg predsednika FK Partizan Dragana Đurića, za 9,1 miliona evra i to je bila, kako je označio Savet za borbu protiv korupcije, jedna od 24 spornih privatizacija u Srbiji.

Đurić je posle priznavanja krivičnog dela zloupotrebe položaja odgovornog lica, a vezano za postupak privatizacije Veterinarskog zavoda pre nekoliko dana dobio kaznu da godinu dana provede u kućnom zatvoru sa nanogicom i istom presudom je obavezan da sa grupom Zekstra na ime imovinsko pravnog zahteva u korist zavoda u kojem ima 70 odsto vlasništva uplati oko 203 miliona dinara.

----------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vido je

Biće dobar ministar za sns kad mu prođe kazna, ima iskustvo u poslu i zna tri padeža.

Bobbie

Posto sve prepisujete iz Evrope sto ovde ne prepisete zakone iz Italije.Pa lepo ko se bavi kriminalom komplet konfiskovati imovinu.Kako ste ga kaznili?Tako sto ce dane provoditi kuci?Strasna kazna...sramota je kako se sp*date sa pravdom.

special image