• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Balkanska privreda se predstavlja Nemcima

Izvor Beta

Privrednici iz zemalja Zapadnog Balkana danas su u Beogradu predstavili svoje kompanije nemačkim firmama koje su zainteresovane za poslovanje sa proizvođačima iz Srbije i regiona.

Na jednodnevnom skupu "B2B" učestvuje 50 kompanija iz Srbije. Direktor Sektora za ekonomske odnose sa inostranstvom Privredne komore Srbije Nenad Đurđević rekao je da se za učešće prijavilo oko 400 kompanija iz Zapadnog Balkana, ali da je 142 izabrano za sastanak.

Svi na dobitku

Izvršni direktor Upravnog odbora AHK Srbija Martin Knap rekao je da taj skup jeste mesto gde "su svi na dobitku, nemačkim kompanijama trebaju dobavljači, a kompanijama sa Balkana tržište". Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman kazao je da je taj sastanak prilika da se firme sa Zapadnog Balkana povežu kako bi ojačale regionalnu saradnju.

"Na skupu učestvuju 24 kompanije iz Nemačke, a različiti su kriterijumi prema kojima su oni birali firme iz ovog regiona sa kojima će se sastati", istakao je Đurđević.

On je dodao da organizovanje takvog skupa u Beogradu govori da postoji velika zainteresovanost za poslovnu saradnju ;i nemačkih i privrednika Zapadnog Balkana.

"Naše kompanije iz istih oblasti proizvodnje ovde takođe mogu da se povežu i udruže da bi bile jače i konkurentnije zajedno prema nemačkim kompanijama", kazao je Đurđević.

Dodao je da će biti organizovano oko 400 međusobnih sastanaka tako da "svi sa svima razgovaraju".

Susrete privrednika organizovala je Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) u saradnji sa predstavništvima nemačke privrede na Zapadnom Balkanu, Privrednom komorom Srbije, nemačkim Udruženjem za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V).

Predsednik AHK Srbija Ronald Zeliger rekao je da se takav skup organizuje treći put i da je to najbolja šansa za sklapanje poslova.

"Ovo nije samo razgovor o poslu već zaista posao, a iskustvo sa prethodnih skupova je dobro, inače danas ne bi bilo ovoliko učesnika", istakao je Zeliger.

_______________________

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

As

Šta je to zapadni balkan....imali onda i istočni i ostali...

special image