• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HIT: Sad i zvanično postoji "žuti" i "crni" sok!

Izvor MONDO/Tanjug

U ruralnoj Srbiji poznato je da se "sokovi", tj. gazirana osvežavajuća pića ne dele prema markama nego na "žuti" (tipa "fanta") i "crni" sok (tipa "koka kola"). Sada se situacija promenila i "žuti" i "crni" sok postaju robne marke.

Fabrika vode Mioni iz Mionice kod Valjeva u vlasništvu kompanije Delta holding započela je proizvodnju gaziranih pića u koju je uložila 1,7 miliona evra, rekao je danas direktor fabrike Saša Mićić.

Mićić je novinarima tokom obilaska fabrike rekao da je planirana godišnja proizvodnja 50 miliona boca "crnog" i "žutog" soka, kako se nove robne marke zovu.

"U narodu, tradicionalno poznat 'crni' i 'žuti' sok sa etiketom na ćirilici biće nešto što ove proizvode izdvaja na tržištu", rekao je Mićić.

On je dodao da je sada u fabrici zaposleno 39 ljudi, a planirano je da za dve-tri godine ima 100 radnika.

"Cilj nam je da naredne godine proizvodimo sokove i u staklenoj ambalaži pa ćemo u tu liniju uložiti 300.000 evra", naveo je Mićić.

------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ghost

Bolje ovo da se pije nego Coca Cola to je smrt. Crni Sok je odličan,meni bolji od Cockte!

Bobbie

Inace gazirani sokovi su veoma zdravi i preporucuju se svima...a tek kad vidim da mu stave kasiku secera da izvetri pa daju detetu da pije.Treba zakonom zabraniti gazirane sokove, ali sa druge strane hemija je uvek bila najbolja ponuda za sirotinju.Dok sam se bavio sportom uvek su nam govorili bolje flasa piva nego gazirano...oni su bar imali iskustva u tome.

AlexBaller

Ne pijem sokove zadnjih 8 god, izuzev limunade ili cedjene narandze ako je sam napravim. A ovu hemiju tipa koka kole i ostalih otrova ne mogu da smislim. Samo voda bajo moj. Zdravije je i čašu piva popiti ili čašu vina nego ta g..na.

special image