• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petoletka se digla iz pepela: Ugovori, plate...

Izvor Tanjug

Trstenička Prva petoletka - Namenska, za dve godine obnovljenog poslovanja ostvarila je prihod veći od 137 miliona evra, a ima tek ugovorene poslove za izvoz.


Od firme koja je, navode u fabrici, jedva isplaćivala radnicima 20 odsto plate, sada ima redovne prihode uz prosek plate od oko 47.000 dinara.

Prva petoletka - Namenska je nedavno na sajmu naoružanja u Abu Dabiju sklopila veoma povoljan ugovor, i uz odličnu saradnju sa Ministarstvom odbrane Srbije, stigla i do sklapanja značajnih ugovora koji će omogućiti otvaranje novih radnih mesta i rad u dve smene.

Sertić: Nije bilo spasa za staru Prvu petoletku

"Žena zmaj"

Atanasković, za koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao nedavno da je "žena zmaj", kaže da je ovo zajednički uspeh i države i Ministarstva odbrane, radnika koji sa elanom pristupaju poslu... Za sebe kaže da je veoma zahvalna predsedniku Vučiću na tom komplimentu, da je iznenađena da zna za nju i da do tada nije ni imala prilike da sretne sa njim. "Živim u maloj sredini i nisam ni imala priliku da se sretnem sa predsednikom. Na sastanku za investicije sam se tek upoznala s njim, zahvalila mu se na komplimentima, i moram da priznam da mi sve to baš imponuje", ispričala je Atanasković. Atanasković, koja danas uspešno vodi fabriku sa 630 radnika, kaže i da su u početku kolege sa nevericom prihvatile činjenicu da im je žena direktor. "Kolegama je možda i malo smetalo u početku, jer je poradio muški ego. Međutim, kasnije su rezultati doveli do toga da danas imam uvažavanje i pomoć svog tima", kaže direktorka PPT.

Direktorka Anđelka Atanasković za Tanjug kaže da su od "dubokog minusa" i kašnjenja isplata dobavljačima došli do toga da imaju posao koji je profitabilan, a pravom preraspodelom novca sada posluju pozitivno.

Ona je rekla da bi finansijski rezultati realno bili još i bolji, jer je oko tri miliona evra uloženo i u obnavljanje sredstava za proizvodnju.

"Kada imate posla, znate i da će biti naplate. Zato su radnici dobili vetar u leđa i volju da rade. Rezultat toga su novi proizvodi i želja za osmišljavanjem drugih. Ulažemo u sebe i to je naš veliki plus. Sa sindikatom zaposlenih smo dogovorili da dobit ne utrošimo na povećanje plata, veh da uložimo u mašine", rekla je Atanasković.

Vlada Srbije odobrila je PPT sredstva u iznosu od 3,5 miliona evra kako bi se modernizovala oprema.

Direktorka kaže da je taj novac već stigao i ići će u nabavku opreme, nove investicije...a u toku su dogovori sa dobavljačima mašina, kako bi se našle one prave koje su fabrici potrebne i koje će dati najbolje efekte.

"Posla imamo, sve plaćamo, poreze i doprinose, redovno dobavljače i važimo za firmu u koju imaju poverenja i cene nas...Dobili smo i Oskar kvaliteta prošle godine za poslovanje i smatram da to dovoljno govori".

PPT se pored naoružanja bavi i remontom, pa tako u fabrici postoje uređaji za ispitivanje stajnih trapova, pneumatika, kočnica i druge opreme. Fabrika ima i kapacitete tehnoloških mogućnosti Istraživačko-razvojnog centra.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srdjan

Bravo Srbijo.

special image