• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hleb neće poskupeti

Izvor MONDO/Tanjug

Neće biti povećanja cene hleba, te nema razloga da se građani plaše, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.


On je pojasnio da je Uredba o zaštiti cene hleba za najsiromašnije građane važila 10 godina, da se sada produžava samo iz preventivnih razloga.

"Mogli smo sutra da je ukinemo, ne bi došlo do povećanja cena hleba. Građani nema razloga da se plaše", rekao je Ljajić za RTS.

On je dodao da je to zaštitna mera u slučaju cenovnih oscilacija, gde se štite najugroženij, da cena hleba od brašna Tip 500 ne može da bude veća od 46 dinara.

Ljajić je juče izjavio da će država u nekom trenutku morati da ukine uredbu o zaštiti cene hleba od brašna tip-500.

"U nekoliko navrata smo dobili preporuku Evropske komisije da i ovu uredbu ukinemo", rekao je Rasim Ljajić za Tanjug i objasnio da je ta uredba jedina preostala uredba kojom se u Srbiji reguliše cena nekog proizvoda.

"Neobična" kazna: Prodavali hleb ispod cene

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vladimir

Pošto živim na selu i bavim se poljoprivredom,samo da obavestim ljude u gradu da će zbog nezapamćene suše sve poskupeti ne samo hleb već i voće,povrće,meso!Ipak će da uvezu povrće iz Turske i Albanije,meso iz Brazila i Argentine.Ipak,stvarno ništa od poskupljenja!

BAĆKO

Lepo je to sto nece poskupeti hleb od brasna tip 500 ali nije lepo sto je poskupelo ili ce tek poskupeti 1.475 drugih proizvoda!Mozda je hleb od brasna tip 600,700,800...(dugo)trajno resenje za stabilnu cenu sirotinjske hrane-HLEBA(i narodnih igara plus)?

Jovan Repac Predsednik Plandista

Hleb nece poskupeti jer vlada misli na svoje gradjane, Aleksandar Vucic nas predsednik nikada ne bi dozvolio poskupljenje! Zna narod kome se veruje!

special image