• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BAT se širi a plata - san prosečnog Srbina

Izvor MONDO/Tanjug

Jedna od vodećih svetskih duvanskih kompanija širi biznis u Vranju. Novi pogon pušten u rad, najmanja plata dvostruko veća od 45.000 dinara.

Premijerka Ana Brnabić otvorila je danas novu linija za pakovanje u fabrici Britiš ameriken tobako,u koji je investirano više od tri miliona evra.

Korist dualnog obrazovanja

Premijerka ističe da se BAT među prvima odazvao na poziv Ministarstva prosvete za uvođenje duoalnog obrazovanja, što će doprineti boljem školskom sistemu u Srbiji i lakšem zapošljavanju mladih. S druge strane, ističe Brnabić vlada može da obezbedi predvidivo i stabilno poslovanje investitorima kao što je BAT, a kao primer navela i dogovor oko akciznog kalendara.

Brnabić je tokom obilaska fabrike pritiskom na dugme pustila u rad novu proizvodnu liniju, zajedno sa ministrima za rad i privredu, Zoranom Đorđevićem i Goranom Kneževićem, kao u rukovodstvom BAT-a - Ričardom Vidmanom, direktorom BAT-a za Centralnu i Južnu Evropu, i Tanosom Trimisom, generalnim direktorom BAT-a za Srbiju i Crnu Goru.

Brnabić je istakla da je BAT fantastičan investitor u Srbiji i primer kako treba da izgleda dobra strana investicija u Srbiji - dobar i pouzdan partner.

"BAT je kroz poreze i akcize u budžet uplatio 1,7 milijardi evra, što je značajna suma, tako da taj novac možemo da investiramo u druge stvari - puteve, škole, vrtiće, javni sektor, infrastrukturu i drugo", ukazala je Brnabić.

Ona je naglasila je da takvi investitori mnogo doprinose budžetu i razvoju cele zemlje.

A plate u Srbiji su...

Prema poslednjim statističkim podacima, prosečna neto zarada u Srbiji za mesec jul bila je 48.101, od čega je u Beogradu bila 60.506 dinara a u Vranju 39.201. Minimalna zarada u Srbiji, ona zvanična, je 22.880 dinara (za mesec sa 176 sati rada) .

 Navela je da su plate u BAT-u u proseku 2,3 puta veće od prosečnih plata u Srbiji, a minimalna je duplo veća nego minimalac u Srbiji", kaže premijerka.

Filip Moris i BAT u kartelu zidaju cene cigareta?

Ona podseća da su na jugu, inače, Srbije plate manje nego što je prosek zemlje.

"BAT je fantastičan primer odgovornog poslovanja i dobrog investitora. Oni su dali milion evra u društveno odgovorne aktivnosti u lokalnoj samoupravi, dali značajna sredstva i primer kako može društveno odgovorno da se posluje", napomenula je Brnabić.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dejan

Nemoj pare u skole da dajes.... i ovako ce neke ostati prazne zbog manjeg broja dece. Ali recimo mozes da ih das za opremanje bolnica da bi lecille pusace od raka pluca, raka jezika i drugih pusackih bolesti... i dodaj jos koju srotinu miliona preko tih 1,7 milijardi jer nece biti dovoljno.

NeckoPerecko

Cim je tu ova Brnabic, nisu tu plate ni 15.000 din.

brane121

@NeckoPerecko Kod tebe je brate mozak na minimalcu...

special image