• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stara srpska jela i Coca-Cola? Što da ne!

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek
Izvor Promo

Samsa sa trljanicom, urda, belmuž... Nazivi kao stigli sa nekog egzotičnog mesta, ili iz davno prohujalog vremena. A nisu, srpski su i još živi, a kako se prave i kako izgledaju videćemo zahvaljujući jednoj globalnoj komapaniji.

 Coca-cola serijal o starim srpskim jelima - Nezaboravni ukusi Srbije Izvor: Mondo/Georgi Mitev Šantek

Coca-Cola u Srbiji počinje jedan veoma neobičan, i veoma važan projekat. Preplavljeni kulinarskim kanalima i emisijama u kojima se spremaju više ili manje egzotična jela sa isto tako egzotičnih destinacija, sada će gledaoci u Srbije moći da vide nešto autentično i - otrgnuto od zaborava.

Ručno pleteni bilbord, pa gde to ima?

Višemesečna izrada bilborda koji je postavljen na Zlatiboru poverena je vrednim i veštim rukama pletilja sa Zlatibora. U potpunosti je ručno vezen i pored svetski najprepoznatljivijeg logoa sadrži i motivima toga kraja. Uskoro će u još jednom kraju zemlje biti postavljen bilbord, takođe ručno izrađen, ali tehnikom koja je karakerističan za samu tu lokaciju. Oba bilborda su potpuno jedinstvena, ne samo po tehnici izrade, već i po ideji povezivanja starih zanata sa savremenim načinom komunikacije sa potrošačima.

U video serijalu "Coca-Cola putovanje - Nezaboravni ukusi Srbije" biće predstavljena neka od najautentičnijih jela iz cele Srbije.

U želji da sačuva neka od tradicionalnih jela iz cele zemlje i vrati ih na današnje trpeze, Coca-Cola, za koju kažu da se savršeno uklapa uz sve ukuse, zaputila se u gastro avanturu kroz Vranje, Bojnik, Leskovac, Pirot, Aleksinac, Potpeće, Ljig, Rogljevo, Vršac, Zrenjanin, Sumrakovac kod Boljevca i Debeljaču.

"Coca-Cola je odavno deo naših obroka, ali, sada smo želeli da odemo i korak dalje i pokažemo da je 'coca-cola' sjajan par, ne samo modernim obrocima već i nekim tradicionalnim, pomalo zaboravljenim lokalnim jelima", kaže Tanja Petrović, marketing direktor Coca-Cola Srbija.

Autentična jela poput samse sa trljanicom, urde, belmuža, kalindža, bunura sa sirom, i mnogih drugih, biće ponovo otkrivena u video serijalu i dobiće duh modernog uz pomoć kulinarskog entuzijaste Ivana Markovića, koga na ovom putovanju prati i poznati radio voditelj Filip Ugrenović.

Srpskom auditorijumu će jela biti prikazana u originalnom ali i osavremenjenom vidu, kroz 12 uzbudljivih epizoda koje će biti emitovane na zvaničnoj Coca-Cola Facebook stranici.

Povodom najave emitovanja, Coca-Cola je u Srbiji, na Zlatiboru, otkrila prvi ručno rađeni bilbord.

Tanja Petrović tu ističe još jedan segment koji je veoma važan i za kompaniju, ali u za samu Srbiju.

Kajmak je stvarno naš, a sarma?

"Kao i do sada, i kroz ovaj projekat želimo da podržimo lokalnu zajednicu. U ovom slučaju tako što ćemo pored starih recepata u čitavu ideju uključiti i stare zanate. Otud i ručno tkani bilbord. Duboko smo uvereni da je snaga našeg brenda u činjenici da može postati deo svakog aspekta zajednice u kojoj posluje i uzvratiti joj ostavljajući zajedničko nasleđe upravo kroz ovakve projekte“, kaže Petrović.

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

herakle

Zbog skupe proizvodnje prirodnog secera iz secerne trske i repe, u Americi se koriste zasladjivaci,napravljeni vestackim putem za koje je utvrdjeno da imaju kancerogena dejstva. Naravno lobisti su svrgli ovaj naucni dokaz kako bi pravili profit na vestackim zasladjivacima. Svi slatkisi prozivedeni u Americi sadrze upravo ove zalsladjivace. U slucaju koka kole koristi se jos opasnija materija u zamenu za secer, a to je kukuruzni sirup koji je daleko jeftinij i dostupniji nego prirodni secer. Kukuruzni sirup je takodje kancerogena materija, ali to je koka kola koja novcem gura sve, marketing, lobiranje, i tako se probija.

Serbia forever

Koka kola bi napravila bum, kad bi vratila staklenu zamensku flašu od 1 litar!

.

@Serbia forever 25 centi....

special image