• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Erdogan nam obećao kamatu od 1,6 odsto

Izvor MONDO/Tanjug

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan tokom posete Srbiji rekao da turska Eksim banka može da daje kredite po kamatnoj stopi od 1,6 odsto.

To bi ubrzalo saobraćajne i infrastrukturne projekte.

Predsednici Turske i Srbije, Erdogan i Aleksandar Vučić, govorili su o autoputu Beograd - Sarajevo, odnosno Požega - Boljare.

"To jeste jedna od glavnih tema koja je otvorena, to je živ projekat. Šta će od toga biti zavisi od sledećih koraka koja napravimo", rekao je Ljajić za RTS.

On je dodao da je visoka kamatna stopa Eksim banke bila jedan od glavnih razloga što ovi infrastrukturni projekti nisu realizovani.



"Eksim banka je tražila kamatne stope od 6,5 odsto pa, 4,8 odsto sa popustom, ali je to za nas bilo potpuno neprihvatljivo. Sada je Erdogan rekao da turska Eskim banka može da daje kredite po kamatnoj stopi od 1,6 odsto. Videćemo da li će biti tako ili nešto više", rekao je on.

Kako kaže, od toga će zavisiti dinamika i brzina realizacije ovih infrastrukturnih projekata.

Srbija je, podseća, dva dana bila vest u turskim medijima, što je dvostruko važno zbog investitora i turista.

Otišao Erdogan



Proširivanje sporazuma o slobodnoj trgovini, ali i odlične odnose predsednika Vučića i Erdogana, kako kaže, domaći privrednici ne bi smeli da propuste.

On je rekao da su realna očekivanja Razvojne agencije da će nakon potpisanih brojnih sporazuma i najave dolaska turskih investitora biti otvoreno 4.000 radnih mesta.

Govoreći o proširenom Sporazumu o slobodnoj trgovini, on je rekao da će razmena Srbije i Turske biti ove godine blizu milijarde evra, da je prošle godine bila 850 miliona evra.

Upitan da li će biti dovoljno junećeg mesa za izvoz u Tursku jer je potpisan sporazum za izvoz pet tona, on je rekao da Srbija već ima 6.000 tona goveđeg mesa viška za izvoz i da je interes naših proizvođača da više ulažu.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Eh

Moja kamata kredita za stan je 1,3 %. Toliko o velikodusnosti!

keja

Uz koji uvjet...

Zmaj

Sve za kintu. Jadno i bedno.

special image