• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MMF: Nedvosmislen uspeh reformi srpske vlade

Izvor MONDO/Agencije

Izvršni direktor Međunarodnog monetarnog fonda Tao Zang danas je u razgovoru sa srpskom delegacijom u Vašingtonu pohvalio vredan rad Vlade Srbije u naporima da ojača domaću privredu i sprovede teške reforme.

On je poručio da je namera ove finansijske institucije da nastavi sa pružanjem intenzivne podrške Vladi Srbije u reformama koji vode ka povećanom poverenju investitora i potencijalnom rastu koji podržava program, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Srpska delegacija, koju predvode guverner Narodne banke Jorgovanka Tabaković i ministar finansija Dušan Vujović, sastala se sa izvršnim direktorom Međunarodnog Monetarnog fonda Tao Zangom i direktorom za Evropu Polom Tomsenom.

Penzije veće pet odsto, plate 10!

"Inflacija je stabilizovana na niskom nivou, inflaciona očekivanja su usidrena oko cilja, uspešna fiskalna konsolidacija rezultira padom javnog duga, premija rizika Srbije je na istorijskom minumumu kao i kamatne stope na kredite privredi i stanovništvu, dok je učešće problematičnih kredita smanjeno za trećinu od početka primene Strategije za njihovo rešavanje (avgust 2015. godine)", navodi se u saopštenju.

Srbija ima NAJBOLJEG ministra finansija

Guverner je dodala i da je deficit platnog bilansa oko 2,5 puta niži u odnosu na 2012. godinu, kao i da je izvoz roba i usluga i ove godine u zoni dvocifrenih stopa rasta i da je posebno izražen u prerađivačkoj industriji.

Komentari 15

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ime

MMF reformu i uspehe "srpske vlade" vidi kroz efikasno obezbedjivanje mogućnosti otplate i servisiranje kredita koje su oni i njihovi mentori ovde u Srbiji plasirali po extremno dobrim kamatama. Njima je isključivo i jedino bitno to....a "srpska vlada" što to obezbedjuje enormnim oporezivanjem stanovništva i nametima na sitne preduzetnike, nije njihov problem...a uskoro neće biti ni "naš". Izumerećemo polako ali sigurno !!!

Милан

@ime Крајње нетачно што се тиче опорезивања - у земљама ЕУ су порези многоструко већи него код нас али зато и имају много бољи стандард. Види у Белгији колики су порези: постоје порези на наследство и до 80% (код нас је највећи око 2,5%), опорезује се и први наследни ред (код нас не постоји такав порез); порез на промет непокретности (уз изузетке) иде од 8-15% у земљама ЕУ (код нас 2,5 %)... Наравно, у свим нормалним земљама пореска стопа прогресивно расте са порастом зарада - код нас је иста...тако да су код нас изузетно мала пореска оптерећења у односу на Запад

ime

@ime @ Milan Vi se šalite ? Bojim se da je netačno to što Vi napisaste, netačno i krajnje tendeciozno.Namerno pomešaste babe i žabe, nasledno pravo,oporwzovanje istog, trice i kučine kako biste nas uverili kako nam je sjano. Smešni ste ! Hajte hoćemo li o primerima iz regiona, Evrope ? U kojoj se to zemlji EU plaća porez na imovinu i po kojoj stopi ? Znate li uopšte ??? Grčka, Madjarska, Hrvatska, Irska...nema uopšte poreza, gradjanin ne plaća se porez na nekretninu ako živi u njoj. U Srbiji, prebogatom Beogradu porez na imovinu do 2% od procenjene vrednosti nekretnine a zamislite u siromašnoj Holandiji 0.08 % od procenjene vrednosti stana ili kuće a u Nemačkoj "najsirmašnijoj" od "siromašnih" zemalja EU poreska stopa je 0.25 % . Znate li uopšte kolika je poreska stopa u prebogatoj Srbiji ??? A pada nam stanogradnja, sa njom nema rasta BDP-a . Sta mislite zašto ?

special image