• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Koliko vredi Vlada vidi se u novčaniku!"

Izvor MONDO/Agencije

Najbolji pokazatelj uspeha ove i prethodne vlade, koja je pokrenula reformu fiskalne konsolidacije, videće se u novčaniku građana, o to je najvažnije, rekla je premijerka Ana Brnabić na 17. Ekonomskom samitu Srbije.

Napominjući da su stvoreni uslovi za trajno povećanje penzija i plata velikog broja zaposlenih u javnom sektoru, Brnabić je rekla da će Vlada isplatiti i 5.000 dinara jednokratne pomoći penzionerima.

Takođe, od 1. januara naredne godine svi penzioneri dobiće "neverovatno i jako važno" povećanje od pet odsto.

Mihajlović: Zaslužujemo bolje

Prema rečima ministarke saobraćaja i infrasrukture, 270 kilometara autoputa koje smo pustili u prethodne tri godine rezultiralo je dolaskom 50 kompanija duž koridora 10 i 11 i puno više automobila na putevima. Vlada vrlo dobro zna gde ide i šta joj je cilj, a ovaj deo Evrope zaslužuje mnogo bolji životni standard nego što ga danas ima, rekla je Mihajlović.

"S obzirom na povećanje u prethodne dve godine, ovo će značiti da će 90 odsto penzionera imati veće penzije nego što su imali pre 2014. godine, odnosno pre mera fiskalne konsolidacije", rekla je Brnabić.

Govoreći o planovima Vlade za budućnost, ona je naglasila da je potreban dinamičniji privredni rast, navodeći da je fokus ove vlade digitalizacija i obrazovanje.

"Želimo da ekonomiju zasnovanu na investicijama, kako je sada, prevedemo u ekonomiju zasnovanu na inovacijama, za šta imamo ogroman potencijal", rekla je Brnabić.

To će dugoročno, ocenila je, obezbediti veće plate, brži privredni rast, kao i zaustavljanje odliva mozgova što je ogroman problem.

Ona je rekla da je za Vladu Srbije jedan od prioriteta regionalna saradnja, jer povezivanjem tih tržišta dolazi do većeg nivoa investicija, otvoranja radnih mesta i veće trgovinske razmene.

Sto dana Vlade: Penzije veće pet odsto, plate 10!

Prema njenim rečima, Vlada želi da svima olakša poslovanje u Srbiji i otvorena je za predloge i sugestije kako bi država bila što efikasnija i modernija. jer to znači brži razvoj privrede.

Bez povećanja plata javnim preduzećima

Ministarka građvinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je istakla da je Srbija politički stabilna država, zahvaljujući rezultatima rada Valde na spoljnopolitičkom i unutrašnjem planu.

Ona je istakla važnost povezivanja u regionu i ocenila da je Srbija danas lider u infrastukturnom povezivanju, navodeći da je naša država najkraća ruta između Istoka i Zapada.

Komentari 64

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

BAĆKO

Izmedju VIDI SE i VIDECE SE U NOVCANIKU postoji ogromna razlika!Novcanik mi je prazan(to dobro vidim!)a tek ce biti DEBEO KAO KOMARAC(to cu tek da vidim!).Hvala Vladi(ovoj kao i prethodnoj!)sto ovako UPORNO RADI U KORIST MOJE STETE!Nemo' vise molim vas!

Deda Veljko

Lopovi mi i dalje otimaju iz novčanika. "Srećan" penzioner kome krade vlada poßteno zarađenu penziju.

Dejo

Ha,ha.

special image