• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preporuka: Galeniku "Luksemburžanima" za 41 milion

Izvor MONDO/Tanjug

Kompanija Aelius S.A.R.L. Luksemburg ponudila je 16 miliona evra za kupovinu 93,7 odsto ukupnog kapitala Galenike, piše u finansijskoj ponudi ovog ponuđača.

    Galenika - ponuda Aelius za 16 miliona evra, uz otplatu duga

Ponuda je danas otvorena u prostorijama Ministarstva privrede, a Komisija je konstatovala da je ponuda podneta u skladu sa javnim pozivom i da ispunjava sve propisane uslove.

Zbog toga je Komisija donela Odluku kojom predlaže Ministarstvu privrede da Aelius oglasi kupcem kapitala, saopšteno je iz tog ministarstva.

Aelius, inače novoosnovana firma koja je indirektno povezana sa farmaceutskom kompanijom EMS Brazil, jedini je učesnik koji je ispunio sve uslove za učešće u procesu privatizacije Galenike.

Kupac će biti u obavezi da, pored iznosa od 16 miliona evra na ime cene, uplati i iznos od 25 miliona evra na ime izmirenja obaveza prema bankama, kao i iznos od dodatnih 200 evra po godini staža za zaposlene koji su se opredelili za dobrovoljni odlazak iz firme.

Firmine firme: Ko to hoće da kupi Galeniku?

Takođe, kupac je u obavezi da u naredne dve godine na ime obavezne investicije uloži 5,5 miliona evra u Galeniku, kao i da broj zaposlenih na neodređeno vreme ne spušta ispod 900.

Vlada Srbije je 11. jula 2017. godine donela zaključak da se privatizacija Galenike sprovede modelom prodaje kapitala, kojoj bi prethodila konverzija duga kompanije u kapital, a u slučaju uspešne privatizacije, država bi otpisala preostali deo svojih dospelih obaveza.

Najavljivano je veliko interesovanje, ali se ispostavilo, kao i u brojnim prethodnim slučajevima nuđenja na prodaju "giganata" i "srpskog porodičnog srebra", da za devastirane kompanije kojima je upravljala država nema pravih kupaca.

Prodaja Galenike: Spala knjiga na dva slova

%MCEPASTEBIN%

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

srba

Samo nova fabrika vredi 250.000.000 evra, a drzava duguje Galenici 92.000..000 evra. Sad ce ih vratiti iz budžeta novim.krimi vlasnicima. To znaci da dobijaju Galeniku gratis +51.000.000 evra. Sramota

brane121

@srba što je ti ne kupiš?

Kara - Murza

A ko je pravi vlasnik kompanije iz Luksemburga?

special image