• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki pad poslovanja kompanije Sony Ericsson

Industrija mobilnih telefona Sony Ericsson ostvarila je u drugom kvartalu ove godine katastrofalan poslovni rezultat u poređenju sa istim periodom 2007. U drugom tromesečju ove godine, pre plaćanja poreza, Sony Ericsson je zaradio svega osam miliona evra, dok je prošle godine u tom periodu njegova zarada bila 327 miliona evra.

Industrija mobilnih telefona Sony Ericsson ostvarila je u drugom kvartalu ove godine katastrofalan poslovni rezultat u poređenju sa istim periodom 2007.

U drugom tromesečju ove godine, pre plaćanja poreza, Sony Ericsson je zaradio svega osam miliona evra, dok je prošle godine u tom periodu njegova zarada bila 327 miliona evra.

Posle plaćanja svih taksi, u kasi Sony Ericssona ostalo je samo šest miliona evra, što je u odnosu na 2007. pad od neverovatnih 97 odsto.

Prihod koji je kompanija imala u drugom tromesečju iznosio je 2,82 milijarde evra, što je za devet odsto manje nego lane.

Prosečna cena telefona koje Sony Ericsson prodaje na tržištu širom sveta pala je sa prošlogodišnjih 125 evra na sadašnjih 116 evra. U prvom tromesečju ove godine prodaja je iznosila 121 evro.

Sony Ericsson je ranije procenio da će tokom 2008, u celom svetu prodati za 10 odsto više telefona nego prošle godine, pri čemu najveći porast očekivan zemljama u razvoju.

U 2007. je zajedničko preduzeće prodalo više od 1,1 milijardi tih uređaja.

Izvršni direktor Sony Ericsson Ik Komijama istakao je da su svi resursi i operacije grupacije "raspoređene širom sveta kako bi se uhvatili u koštac sa sve jačom konkurencijom u poslovnom okruženju" i da preduzeće planira da ostvari uštedu od 300 miliona evra.

U Sony Ericssonu, takođe, naglašavaju da očekuju "promenu tržišnih uslova" do kraja godine, a naročito u trećem kvartalu.

Sony Ericsson formirale su 2001. japanska kompanija Sony i švedska kompanija Ericsson.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image