• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koridor 10 za dve do dve i po godine

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je u sredu u Dimitrovgradu da će autoput od Niša do bugarske granice na Koridoru 10 biti izgradjen za dve do dve i po godine.

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je u sredu u Dimitrovgradu da će autoput od Niša do bugarske granice na Koridoru 10 biti izgradjen za dve do dve i po godine.

Mrkonjić je, obeležavajuću početak pripremnih radova na delu obilaznice oko Dimitrovgrada na toj budućoj medjunarodnoj saobraćajnici, rekao da je taj projekat veoma značajan za Srbiju.

"Ovaj projekat se u ministarstvu infrastrukture pripremao tri-četiri godine, a o njemu se govori godinama. Sada je došlo vreme da se to i realizuje", rekao je Mrkonjić, dodajući da paralelno sa tim radovima počinju i radovi na deonici od Proseka kod Niša prema Pirotu i Dimitrovgradu.

Mrkonjić je naglasio da razvoj regiona zavisi od tog autoputa.

"Autoput je veoma važan za ceo ovaj kraj i zato smo krenuli od granice ka Beogradu", rekao je Mrkonjić, i istakao da je najvažnije da je "država donela odluku da se krene s tim projektom i da se on završi".

Koridor 4, koji ide kroz Bugarsku i Rumuniju, prema njegovim rečima, može da preuzme medjunarodni saobraćaj i zato, kako je rekao, najkasnije za dve i po godine koridor kroz Srbiju mora da se završi.

On je dodao da će vrednost planiranih radova na autoputevima kroz Srbiju biti 1,7 milijardi evra.

"To su deonice od Horgoša do Novog Sada, od Leskovca do makedonske granice i od Dimitrovgrada do Pirota", objasnio je Mrkonjić.

Direktor Puteva Srbija Zoran Drobnjak je rekao da su u sredu počeli pripremni radovi na izlaznom tunelu od hiljadu metara, a takvih je 12 tunela od Proseka do bugarske granice. On je naglasio da će se radovi finansirati delom iz budžeta Srbije, a najvećim delom od medjunarodnih kredita.

Od granice do obilaznice kod Pirota dužina autoputa je 21 kilometar i ti radovi će, kako je procenjeno, koštati oko 160 miliona evra, a cela deonica od Proseka do granice sa Bugarskom je dugačka 83,5 kilometra.

"Izgradnja te trase kostaće oko 600 miliona evra, zajedno sa projektovanjem i eksproprijacijom zemljišta", rekao je Drobnjak.

Izvođači radova na toj deonici su Preduzeće za puteve Niš i Gradjevinsko preduzeće Planum iz Beograda.

Drobnjak je novinarima najavio i da će ove godine biti rekonstruisana i zaobilaznica oko Pirota u dužini od osam kilometara.

Mrkonjić i predsednici opština Pirot, Bela Palanka i Dimitrovgrad obišli su i radove na zaobilaznom putu kod Bele Palanke i razgovarali sa čelnicima lokalnih samouprava iz sve četiri opštine Pirotskog okruga.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image