• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I osmi penzijski fond u Srbiji

U Srbiji je u ponedeljak počeo da radi osmi dobrovoljni penzijski fond - Hipo, čija je visina osnovnog kapitala 1,4 miliona dinara

U Srbiji je u ponedeljak počeo da radi osmi dobrovoljni penzijski fond - Hipo, čija je visina osnovnog kapitala 1,4 miliona dinara.

Kako se navodi u prospektu, podaci o vrednosti jedinica i prinosu fonda biće objavljivani na sajtu www.hypopenzije.rs i u Politici.

Hipo penzije uzima naknadu od tri odsto prilikom uplate, a naknada za jednokratne uplate veće od 100.000 dinara kreće se od dva odsto za uplate veće od osam miliona dinara do 2,75 odsto za uplate do 500.000 dinara.

Klijenti mogu u fond da uplaćuju svakog meseca, svaka tri meseca, na pola godine ili godišnje. Najmanja uplata je 1.000 dinara, kolika je i vrednost jedne jedinice.

Oni mogu da počnu da povlače sredstva kada napune najmanje 53 godine i najviše 70 godina. U slučaju da izgube sposobnost za rad ili da im je novac neophodan za lečenje mogu sredstva povući i ranije.

Plan Fonda je da se od 50 do 80 odsto imovine ulaže u niskorizične dužničke hartije od vrednosti, dok će se preostali deo imovine ulagati u akcije svetskih i srpskih firmi, nekretnine u Srbiji i novčane depozite banaka.

U Srbiji, ne računajuću Hipo penzije, radi sedam fondova. Vrednost njihove imovine iznosi 3,05 milijardi dinara, u šta nije uračunata vrednost fonda DDOR penzija plus, koji vrednost imovine ne objavljuje.

Osnivač fonda je društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom Hipo, čiji vlasnik je Hipo alpe adrija banka.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image