• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čačanski gigant ide ponovo na prodaju

Izvor Tanjug

Stečajni upravnik hemijske industrije "Prvi maj" oglasio je, na osnovu rešenja o bankrotstvu, prodaju nekadašnjeg hemijskog giganta iz Čačka.

Nova cena na javnom nadmetanju biće 160,55 miliona dinara, navedeno je u konkursnoj dokumentaciji, što je za oko 40 miliona manje u odnosu na cenu iz septembra 2017. kada je pokušana prodaja.

Pored proizvodnih zgrada, predmet prodaje su i bazen za recirkulaciju vode, hidrantna mreža, popločan parking, interna saobraćajnica i pumpna stanica za vodu, navodi na sajtu eKapija.

Ukupna površina objekata bez saobraćajnica iznosi 10.582 kvadratnih metara, a predmet prodaje su, takođe, i postrojenja i oprema za proizvodnju stiropora, boja, fasada, praškastih proizvoda, lepkova i drugih hemijskih proizvoda u građevinarstvu.

Prodaju se i ranija potraživanja i avansi koji su dati, a prema elaboratu o proceni imovine, kao i prava intelektualne svojine, navodi portal.

Javno nadmetanje će se održati 20. februara u prostorijama ovog preduzeća u Čačku.

"Prvi maj" je osnovan 1956. godine zahvaljujući čačanskim povratnicima iz Nemačke koji su tada započeli proizvodnju tutkala.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ja Sjecam Se

Nema ga predsednik da se oglasi povodom ovog pitanja kao recimo ono kad su bili izbori u Pecincima ili recimo sada kad ga prozvao Amfilohije. Bas cudno.

special image