• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kula na Ušću dobija "bliznakinju"! (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Kamen temeljac za izgradnju druge kule Ušće - novog poslovnog objekta Ušće Tower Two, položen je danas na Novom Beogradu. Projekat vredan 65 miliona evra, buduća zgrada imaće 22 sprata.

Kamen temeljac položili su gradonačelnik Beograda Siniša Mali i članica Borda direktora kompanije MPC Properties, koja je investitor, Tijana Vujović.

Ovaj projekat vredan je 65 miliona evra. Zgrada će Imati 22 sprata i podzemnu garažu neto površine 21.000 kvadratnih metara sa 740 parking mesta.

Projektovan kao poslovna zgrada A+ klase, Ušće Tower Two će imati 22 sprata i površinu za izdavanje od 23,200 m2. Posebnu pogodnost, pored izuzetne fleksibilnosti objekta, predstavlja i sistem prirodne ventilacije koji je novina na domaćem tržištu, a koji omogućava dotok svežeg vazduha u celom prostoru.

Mali je istakao da je nova, velika investicija potvrda opravdanosti svih napora, uloženih u poslednjih nekoliko godina, da Srbija postane sigurna zemlja, a Beograd atraktivna destinacija za investciije.

"Nova kula potpuno će promeniti taj deo Beograda, u kojem ćemo imati dve visoke kule, poput onih koje postoje u Frankfurtu, Londonu, Amsterdamu i drugim važnim finansijskim centrima u Evropi i svetu", rekao je Siniša Mali.

Mali je istakao da će se sa kule, kada bude izgrađena, pružati pogled na Muzej savremene umetnosti, rekonstruisan park Ušće, gde će se naredne godine graditi Filharmonija i Prirodnjački muzej sa akvarijumom, a pored kule biće i prva stanica gondole koja će spajati Ušće i Kalemegdan.

Videće se, kaže, i novi most preko Save, čija će izgradnja početi narednog leta, ali i Beograd na vodi koji je "promenio perspektivu grada i celu zemlju".

"Zato su mi ovaj kamen temeljac i druga kula Ušće veoma važni, jer predstavljaju simbol promena i biće svedok svega što smo uradili i onoga što nam predstoji da uradimo, kako bi grad bio lepši i bio pravi finansijski centar ovog dela Evrope", rekao je Mali.

POGLEDAJTE MONDO TV SNIMAK

Ušće nova kula - polaganje kamena temeljca
Izvor: MONDO

Zgrada će, kako je rečeno, biti napravljena u skladu sa najvišim standardima zelene gradnje (nije rečeno kada će biti završena).

Članica Borda direktora MPC Properties Tijana Vujović precizirala je da će nova kula imati 23.000 kvadrata prostora za izdavanje. Jedna od novina koja će, istakla je, biti nova za srpsko tržište, biće prirodni sistem ventilacije, koji će omogućavati dotok svežeg vazduha kroz čitav prostor.

Kompanija MPC Properties do sada je uradila Ušće Shopping Centra, Navigator Business Centra, IMMO Outlet centra, Shoppi Retail Parka u Subotici, Borči i Smederevu...

Komentari 32

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Maki

Samo kompletnoj budali moze da padne na pamet da digne poslovni prostor na povrsini kojoj vec u ovoj fazi hronicno fali oko 750 slobodnih parking mesta dnevno. Kada druga zgrada bude gotova, ljudi u prvoj zgradi ce ostati potpuno uskraceni za parking, a onda ce nastati haos po blokovima. Stanari ce u periodu od 08 do 18 h morati da se biju sa kancelarijskim moljcima za parking mesto ispred svojih zgrada :) . Parking ce postati zlata vredan u bloku 20 i 22.

Ceda Velja

Za 65 miliona evra,se izgradi pola cukarice npr,koliko vas ce bar 30-40 miliona da strpa pare u dzepove???!!!

Sarmica

"Nije rečeno kada će biti završena"...Pa kao da je i bitno, sve ce biti posle izbora...Cekamo bolji zivot!

special image