• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povećanje plata i penzija ove godine?

Izvor Tanjug

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je povećanje penzija i plata zaposlenih u javnom sektoru moguće ne krajem, već tokom ove godine.


To će biti moguće jer su, kaže, prihodi u budžetu za januar veći od očekivanih.

Đorđević je u izjavi medijima na otvaranju 5. "Sajma za treće doba" rekao da će u narednom periodu "svaki plus" biti upućen penzionerima.

Prema njegovim rečima, upravo su penzioneri podneli najveći teret reformi i imali poverenje u politiku vlade Srbije, te da zaslužuju da budu nagrađeni, što je vlada i pokazala kada je krajem prošle godine povećala penzije.

Predsednik obećava: Novo povećanje plata i penzija

"Nešto što je ovu vladu sačekalo i što je nasledila 2014. godine je teško stanje i jedino se reformama moglo krenuti napred. Tri godine posle toga reforme su dale prve rezultate, država izlazi iz lošeg stanja, a prvi pozitivni rezultati reforme su bili krajem 2017. godine", ukazao je Đorđević.

Ministar ističe da su trenutni izdaci za penzije 11,08 odsto, a da je cilj vlade da izdaci za penzije budu još manji, navodeći da će ove godine PIO fondu biti manje donirano novca.

"Javljaju se pozitivni efekti kada je u pitanju naplata poreza i doprinosa i punjenje budžeta PIO fonda, i ove godine planirali smo da doniramo sredstva u manjem iznosu PIO fondu. To su pokazali rezultati već na početku ove godine i imamo bolje rezultate nego što smo planirali. Ako se tako nastavi penzioneri i zaposleni mogu da očekuju ne na kraju godine već i tokom godine uvećanje penzija i plata", zaključio je Đorđević.

Komentari 19

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

MARICA_CARICAAA

TI KOJI SI ZALJUBLJEN I VELICAS VUCKA,NE TREBA DA IMAS PLATU A NI PENZIJU,ZIVI OD LJUBAVI.

novembar

Ne da Svaba ni paru,stisko se za narod a Dodiku daje 6 miliona evra.sta ces oni su njihovi tako se peru pare .

dudule

Ništa vi niste povećali već je prestalo važenje zakona o privremenom smanjenju plata i penzija iz decembra 2014. Na to ste se sami obavezali ali niste ispoštovali. Smanjili ste svima platu 10%. trebalo je da se plate i penzije vrate na nivo iz novembra 2014.

special image