• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A najskuplji prodat stan u Beogradu košta...

Izvor MONDO/Fonet

Najveći iznos plaćen za stan u 2017. godini bio je 515.000 evra za nekretninu koja se nalazi u beogradskoj opštini Stari Grad i ima 173 metara kvadranih.

 Najskuplji stan u Beogradu Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Novi vlasnik je za svoj "skromni dom" izdvojio blizu 3.000 evra po kvadratu, saopštio je danas Republički geodetski zavod.

U 2017. 34.000 stanova

U Srbiji se na tržištu nepokretnosti najviše trguje stanovima. U 2017. prodato je više od 33.600 stanova, od čega je 28 odsto kupljeno od investitora, sledi poljoprivredno zemljište sa 24.900 parcela u prometu i 15.000 prodatih kuća.

To je cena za najskuplji prodati izgrađeni stan. Od njega je još skuplji jedino kvadrat stambenog prostora na lokaciji "Beogradu na vodi", gde je stan površine 98 kvadrata koštao 696.888 evra, odnosno 7.111 evra po kvadratu, navodi se u novom saopštenju Republičkog geodetskog zavoda (RGZ).

Tu, doduše, još nije izgrađen niti jedan stan, ali se oni nalaze u pretprodaji. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je se prva useljenja u dve stambene kule Beograda na vodi očekuju u aprilu ove godine.

Najskuplja kupljena kuća u 2017. godini je koštala 1,3 miliona evra i nalazi se u Beogradu u centralnoj gradskoj opštini Savski Venac.

Republički geodetski zavod je primio nešto više od 141.000 ugovora o prometu nepokretnosti u 2017. godini.

Ovo su najskuplji stanovi u Srbiji

U istom periodu u Registru cena nepokretnosti je registrovano 152.800 prometa, jer je u toku bila akcija registrovanja zaostalih ugovora iz prethodnog perioda.

Nepokretnostima se trgovalo 11 odsto više nego u istom periodu prošle godine, a najviše su trgovali Vojvođani, više od 32.700 ugovora, odnosno 37 odsto, pa Beograđani, više od 22.800 ugovora, ili 26 odsto.

Povećani broj kupoprodaja, kao i svake godine, počinje od marta, a tokom godine tržište nepokretnosti je bilo najaktivnije u oktobru.

Komentari 18

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ljuba Zvezdarac

To mora da je u suterenu!

VR46

Radi...pa ćes imati!

MOJO

Neko iz aktuelne vlasti ili njima blizak

special image