• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mali u Meiti, sprema se još 1.500 radnika

Izvor mondo.rs

Gradonačelnik Beograda obišao je fabriku kineskog proizvođač Meita u Bariču, odakle najavljuje još gradnju još jedne i zapošljavanje 1.500 ljudi.


Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišli su danas fabriku automobilskih delova Meita u Bariču gde su, zajedno sa kineskim investitorom, najavili izgradnju još jedne fabrike i mogućnost zaposlenja dodatnih 1.500 radnika.

Iz klupe za mašinu

Gradonačelnik Mali je posebno naglasio da će 200 učenika Tehničke škole u Obrenovcu odmah po završetku školovanja dobiti zaposlenje u Meiti, što se, prema njegovim rečima, prvi put dešava, a cilj je da mladi ljudi imaju sigurnost i ovde zasnivaju porodice.

Mali je podsetio da je Meita najveća fabrika otvorena u Beogradu u poslednjih 20, 30 godina koja trenutno zapošljava više od 1.000 radnika i u kojoj neto plata iznosi 600 evra.

"Neki su se pre godinu dana smejali da ćemo od napuštene fabrike Prva iskra Barič napraviti najmoderniju fabriku u ovom delu Evrope. Danas se ovde proizvode turbo punjači za Mercedes i Ford. Investtiori su veoma zadovoljni uslovima koje imaju u Beogradu, što potvrđuje da su kupili dodatnih 16 hektara zemljišta za izgradnju duplo veće fabrike od postojeće. Predviđeno je da nova fabrika ima 50.000 kvadratnih metara, u kojoj će se proizvoditi tri miliona turbo punjača godišnje, što je duplo više nego što se proizvodi sada. To će omogućiti 1.500 novih radnih mesta za Obrenovac i grad Beograd", rekao je gradonačelnik.

Obnova puta kod Obrenovca posle 50 godina

Nove fabrike i nova radna mesta pravi su pokazatelj kako se Beograd promenio u periodu ove gradske vlasti, rekao je gradonačelnik.

Komentari 22

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

filip

Za nas je otvaranje svakog radnog mesta veoma važno, a naročito kada se radi o dolasku stranog investitora, koji je spreman da zaposli veći broj ljudi.

Aleksandar Janković

Najbolja poruka koju može da pošalje neki investitor, a koja govori o kvalitetnim uslovima koje im Srbija nudi, jeste kada povećavaju postojeće kapacitete.

Milenko

Dosta dobra radna mesta za Baric

special image