• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Škundrić: Energetski sporazum će biti usvojen

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić ocenio je da gasno-naftni sporazum između Srbije i Rusije ne može da propadne i izrazio je očekivanje da će biti ratifikovan apsolutnom većinom već na početku rada srpskog parlamenta.

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić ocenio je da gasno-naftni sporazum između Srbije i Rusije ne može da propadne i izrazio je očekivanje da će biti ratifikovan apsolutnom većinom već na početku rada srpskog parlamenta.

"Mislim da će poslanici i opozicije i pozicije imati dovoljno razumevanja da ovaj sporazum bude prioritet na prvoj sednici Skupštine. Svako odlaganje može da dovede zemlju u situaciju da zbog našeg odugovlačenja ruska strana odustane. Ako se to desi, a mislim da neće, svi snosimo odgovornost", rekao je Škundrić u intervjuu za "Večernje novosti".

On je ocenio i da "sporazum ne može da bude ugrožen i da to nije namera potpredsednika Mlađana Dinkića", koji se zalaže za povećanje prodajne cene NIS-a.

"Mi, kao ozbiljna država, moramo da stanemo iza onoga što je najviše državno rukovodstvo Srbije potpisalo", smatra Škundrić.

Na pitanje da li dogovorena cena za prodaju NIS-a od 400 miliona evra može da bude promenjena, on je odgovorio da "Dinkić nije postavljen na čelo pregovaračkog tima da bi se promenila cena za NIS", već da je taj tim formiran da bi se proces ubrzao i postigli što bolji rezultati pregovora u interesu i jedne i druge strane.

Upitan o posledicama ako sporazum ne bude realizovan, Škundrić je rekao da sporazum predstavlja najbolji strateški i razvojni projekat u narednih 50 godina, kojim Srbija dobija mogućnost velike energetske stabilnosti, ali i lidersku poziciju u gasnoj privredi, proizvodnji naftnih derivata, kao i strateško partnerstvo i sa Rusijom i sa Evropskom unijom.

Ministar je najavio i da "do kraja ove, i možda prvog kvartala iduće godine, neće biti poskupljenja električne energije", dodajući da su sa nedavnim povećanjem cene stvoreni minimalni uslovi za rad "Elektroprivrede Srbije".

Komentarišući najavu potpisivanja Deklaracije o političkom pomirenja socijalista i demokrata, Škundrić, koji je jedan od osnivača SPS-a, tvrdi da je reč "više o postizanju dogovora oko osnovnih ciljeva i prioriteta da bi se ostvario bolji život svih građana".

Upitan da li se tim dokumentom garantuje rehabilitacija porodice bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, Škundrić je odgovorio: "Taj papir se ne bavi pojedinačnim pitanjima, nego govori o fundamentalnim pravima i slobodama, što podrazumeva da i članovi porodice Milošević treba na isti način da uživaju sva prava kao i ostali građani Srbije".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image