• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostić radije ulaže na Jadranu nego da kupi PKB

MK Grupa srpskog biznismena Miodraga Kostića je zainteresovana za kupovinu nekih Agrokorovih firmi, a "bliže" joj je investiranje u Sloveniji i Crnoj Gori nego kupovina srpskog PKB-a.

"MK Grupa je zainteresovana za kupovinu dela Agrokora iz oblasti u kojima ima dugogodišnje iskustvo, a to se pre svega odnosi na poljoprivrednu proizvodnju i preradu", kaže Miodrag Kostić.

Kostić kaže da nema ambiciju da kupi Agrokor u celosti, već samo one delove koji će doprineti jačanju konkurentnosti svoje kompanije na evropskom i regionalnom tržištu, piše "Politika".

On je kazao da je u ovom momentu opalo interesovanje grupe za kupovinu dodatnog poljoprivrednog zemljišta i da im je PKB (Poljoprivredna korporacija Beograd) manje interesantan nego ranije.

I Miodrag Kostić u trci za deo "plena Agrokor"

"Obrađujemo više od 30.000 hektara i nastojimo da povećamo efikasnost prinosa postojećih parcela koje imamo. Kada je reč o novim investicijama, radije ćemo se opredeliti za bankarski sektor u Sloveniji ili hotelijerstvo u Crnoj Gori i regiji, nego za investiciju u PKB", rekao je Kostić.

KUPUJE SLOVENIJU: Kole kupio i Aerodrom Portorož

Govoreći o poslovanju u regionu, on kaže da je "MK grupa" prisutna u Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, kao i da u budućem periodu planira da širi poslovanje u ovim zemljama.

"Naše oblasti interesovanja i dalje su poljoprivreda, sa posebnim akcentom na preradne kapacitetete u poljoprivredi, bankarstvo i turizam, koji je u konstantnom porastu, imajući u vidu porast broja turista koji daju prednost odmoru na Jadranskom primorju u odnosu na severnu Afriku i Tursku", rekao je Kostić.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Koba

Okupatorski tajkun.

special image