• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemcima manjka MILION radnika, evo koga traže

Izvor SRNA

U Nemačkoj nije popunjen rekordno veliki broj radnih mesta - više od 1,1 miliona, a najviše fale građevinski i radnici u prerađivačkom sektoru.

Institut za istraživanje tržišta rada u Nirnbergu navodi da je krajem prošle godine u Nemačkoj 1.183.000 radnih mesta bilo nepopunjeno, što je za 128.000 više nego u istom periodu prošle godine.

Smanjena nezaposlenost, najtraženiji radnici su...

Nemačka građevinska preduzeća trenutno traže oko 100.000 radnika različitih profila.

Manjak "majstora" i stručnjaka postoji u gotovo svim sektorima, posebno u onima sa tehničkim predznakom.

Dramatični podaci: Srbija NESTAJE!

Mediji navode da su među najtraženijim mehatroničari, elektrotehničari, medicinski tehničari, programeri, inženjeri svih profila, kao i klasični zanati poput limara i vodoinstalatera.

Tradicionalno je jaka potražnja i za medicinskim osobljem, a u poslednje vreme vlada velika nestašica instruktora vožnje, što je u vezi sa manjkom vozača autobusa i kamiona.

Komentari 23

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

NIKOLA

Politika vlade i drzave je da ovakvim porukama teraju omladinu u druge drzave da traze posao...radnih mesta i normalnih plata je sve manje.... Na kraju ce ostati verni odani starci koji ce kao ludi glasati...ostaje jad i beda.... U dijaspori ima vise srba nego u Srbiji! ZAPITAJMO SE DOK JOS NIJE KASNO!

NIKOLA

ŠTA NAS BRIGA ŠTA NJIMA FALI? NAPRAVITE RADNA MESTA U SRBIJI I NE TERAJTE MLADE LJUDE DA BEŽE ODAVDE OVAKVIM PORUKAMA PREKO NOVINA I MEDIJA!

SLB bez P

Ima samo jedan problem a to je radna dozvola.Poznajem brdo Srba koji su otisli da rade gradjevinu preko nekog poznanika i dobar deo je bio zavrnut za pare.I gle cuda mahom nasi sa ovih prostora budu preduzimaci koji te zavrnu.Evo primera Slovacke isto nase agencije prave haos.Lepe pare od svakog po 100 ili 200eur a kandidata svakog dana sve vise, pa deri ljude koji gledaju da pobegnu iz siromastva.Treba dogovor kao u Titovo vreme kad se islo.

special image