• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aktiviran besplatan broj - prijavite "RAD NA CRNO"

Izvor MONDO/Tanjug

U sklopu projekta "Reci NE radu na crno", koji sprovodi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, aktivirana je besplatna telefonska linija za prijavu rada "na crno".


Građani Srbije mogu anonimno, pozivom na broj 0800 300 307 da prijave ukoliko su radno angažovani bez zaključenog ugovora o radu, kao i svaku drugu nezakonitost u radu, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministar Zoran Đorđević pozvao je sve kojima su uskraćeni osnovni principi dostojanstvenog rada da traže svoja zakonska prava i prijave rad "na crno".

Odzvonilo sivoj ekonomiji - u sledeće dve godine

"Od nelegalnog rada štetu imaju svi - država, poslodavci koji rade u skladu sa zakonom, a naročito radnici koji gube socijalne beneficije. Zato ohrabrujem sve građane da prijave ukoliko rade bez ugovora o radu i nisu prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje. Za ovakve prekršaje sankcije će snositi isključivo poslodavci, ne i radnici koji su radili na crno. Ministarstvo kojim rukovodim odlučno je u borbi za zaštitu prava radnika i omogućavanje zdravog okruženja za poslodavce, sa ciljem da Srbija bude uređena zemlja, rame uz rame sa zemljama EU", poručio je ministar Đorđević.

STIŽU FORENZIČARI: Siva zona na udaru TOK

U sklopu projekta planirane su brojne aktivnosti, uključujući pojačan rad Inspektorata za rad na terenu i edukativne radionice širom Srbije.

-------------------

Inače, svaki treći radnik u Srbiji radi "na crno", a inspekcija rada je zbog utvrđenih nepravilnosti tokom prošle godine kaznila poslodavce u zemlji sa više od 231 milion dinara.

Svaki treći radnik u Srbiji radi "na crno"!

Tagovi

Komentari 31

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milojko

Sram bilo ovu drzavu Kinezi kupuju nekretnine u vrednosti od 500.000evra u malom gradu sa 4.000 stanovnika gde posao jedva mrda. Radnike placaju 24.000 ali 10.000 da im se vrati pri primanju plate. Radi se u dve smene + kada stigne roba rasporedjuju po celu noc. Ti isti kinezi imaju fiskalne kase koje sluze kao slika i slika na zidu "da liči". Fiskalni se ne kucaju nikome !!! Upropastili su nase domace trgovce "jet su jeftiniji" naravno da jesu kada odu za Pancevo kombijrm i direktno pune radnje kao na pijaci bez i jednog papira..!!!!! Buvljaci sa novom kradenom ribom cvetaju.... njih niko ne dira.... sverc cveta a ovamo udri na privatnike koji kao da su nesto Bogu zgresili !!!! Sramno !!!! Ovo je istrebljenje postenog sopstvenog naroda !!!!

VESNA MARKOVIB

GDE SU INSPEKTORI STO NE RADE SVOJPOSAO

Kakao

U 90% privatnih firmi radnici su prijavljeni na minimalac ili nisu prijavljeni uopste,dakle krenite redom ne treba vam niko da vam cinkari

special image