• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva fabrika u Kraljevu posle 30 godina

Izvor MONDO/Tanjug

Nemačka kompanija Leoni otvoriće krajem godine u Kraljevu četvrtu fabriku u Srbiji, gde planira da zaposli više od 4.000 ljudi do 2021. godine.

To će biti prva novootvorena fabrika u Kraljevu posle 30 godina.

Leoni će sa četvrtom fabrikom u Srbiji imati ukupno oko 12.000 zaposlenih i postaće najveći strani investitor u našoj zemlji.

Zamenica generalnog direktora kompanije Leoni u Srbiji Aleksandra Pešić kazala je za Tanjug da je kompanija Leoni odlučila da četvrta lokacija bude u Kraljevu, te da su trenutno u toku pregovori sa Vladom Srbije i sa predstavnicima lokalne samouprave u Kraljevu.

"U pitanju je fabrika koja će imati oko 60.000 metara kvadratnih i koja će po veličini biti najveća od sve četiri lokacije u Srbiji", navela je Pešić.

Dodala je da je kompanija Leoni već sada počela sa selekcijom rukovodećeg kadra, koji bi trebalo da do kraja godine bude uposlen i koji će činiti upravljačku strukturu, koja će biti odgovorna za podizanje novog pogona u Kraljevu.

"Do kraja ove godine planira se izgradnja prvih 6.000 do 8.000 metara kvadratnih, koji su neophodni za pokretanje prototip faze, koja bi prema projektu trebalo da bude realizovana u prvom kvartalu 2019. godine. Konačni završetak svih 60.000 metara kvadratnih se očekuje krajem sledeće ili početkom 2020. godine, a pun kapacitet od preko 4.000 radnika se očekuje 2021. godine", ispričala je.

Navodeći da kada je kompanija Leoni odlučila 2009. godine, da osnuje svoj prvi pogon u Srbiji, u Prokuplju, stopa nezaposlenosti u tom gradu bila je gotovo 50 odsto, Pešić je kazala da danas, nakon osam i po godina postojanja, u tom gradu, stopa nezaposlenosti iznosi 24 odsto.

"U Kraljevu imamo situaciju da je zvanična stopa nezaposlenosti 36 odsto i sigurni smo da ćemo nakon zapošljavanja više od 4.000 radnika smanjiti tu nezaposlenost i na neki način pomoći tom regionu", dodala je.

Prema njenim rečima, kompanija Leoni je u mestima u kojima trenutno posluju njihove fabrike, Prokuplje, Malošište u opštini Doljevac i Niš, ostvarila veliki uticaj na razvoj lokalne zajednice.

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

klavire_prevozi_ostoja

Moje pitanje je koliko naših para ide na subvencije po radnom mestu

ja

Pa, ti nemoj da radiš ako ti ne odgovara.

Sasa

Vama nevalja nikako.Navikli ste na jednokratne pomoci .A kafici u Kv puni kukate i kukate pa dokle vise! SRAM VAS BILO

special image