• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majstori veštih ruku

Njegova radna misija je da, u nekoj od fabrika za proizvodnju hrane, odvaja žumance od belanca. Jednostavno, nema mašine dovoljno "obučene" za tako nešto. Naziv zanimanja mu je - razbijač jaja.

Njegova radna misija je da, u nekoj od fabrika za proizvodnju hrane, odvaja žumance od belanca. Jednostavno, nema mašine dovoljno "obučene" za tako nešto. Naziv zanimanja mu je - razbijač jaja.

Srodan po zanimanju je profesionalac koji, u transportu, proverava napuknuta jaja, da se kojim slučajem nisu pretvorila u mućkove, pišu "Novosti".

Neobična zanimanja vrlo često su skopčana sa velikom odgovornošću. Slagač padobrana u vojsci, na primer. To je posao koji se ne poverava svakome. Odgovornost onoga ko se time bavi ne može da se izjednači sa težinom posla koji obavlja. Pakovanje padobrana traje od nekoliko sati do nekoliko dana, u zavisnosti od toga koja vrsta padobrana se pakuje i za koju letelicu.

Svaki padobran proverava se bar jednom godišnje, baš kao i protivpožarna oprema.

Svaki konopčić, svaka tračica, svako dugme mora da bude složeno baš onako kako predviđa pravilo upotrebe.

Oni koji se tim poslom bave sebi ne mogu da dozvole ni rutinu, ni automatizam. Ako se dogodi da, ponekad, tehničar za održavanje padobrana nije spreman za posao, bolje je da tog dana i ne radi. Njegove greške se na praštaju.

Možda nije baš najzanimljivije, ali je svakako pošteno raditi kao - okretač jastučnica.

Ko se toga prihvati dužan je da prevrće jastučnice sa unutrašnje na spoljašnju stranu i obratno, kako bi uklonio eventualne nabore.

Takođe, postoji i isterivač nabora, ali na cipelama. On se brine za to da u prodavnici sve cipele budu "nove", a koža glatka.

Brodolomac, ne ledolomac. Izuzetno naporan, ali dobro plaćen posao, koji podrazumeva rastavljanje starih i oronulih brodova. Kako današnji veliki brodovi nisu isplativi posle 25 godina, jer ih je skupo održavati, rešenje je pretočiti ih u staro gvožđe. Od stručne spreme potrebni su samo dleto, čekić i sirova snaga.

Sličnih zanimanja još je mnogo...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image