• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Američke kompanije uložile 4 mrld dolara u Srbiju

Izvor mondo.rs

Američki ambasador Kajl Skot održao je studentima ekonomije predavanje o ekonomskim odnosima Srbije i Sjedinjenih Američkih Država i naveo da u Srbiji trenutno radi 100 američkih kompanija koje su investirale četiri milijarde dolara.

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot bio je gost Ekonomskog fakulteta u Beogradu, koji obeležava 81 godinu od osnivanja i održao je predavanje o ekonomskim odnosima dve zemlje.

Rekao je da u Srbiji trenutno radi 100 američkih kompanija koje su investirale četiri milijarde dolara i zapošljavaju 18.000 ljudi.

Skot je naveo da je u članstvu Američke privredne komore u Srbiji (AmCham), koja osim američkih firmi okuplja i kompanije drugih zemalja, oko 200 kompanija koje zapošljavaju 100.000 radnika u Srbiji i plaćaju 75 odsto svih poreza u našoj zemlji, saopšteno je iz fakulteta.

Prema njegovim rečima, američke kompanije dolaze u Srbiju zbog kvalitetne radne snage, niskih troškova, logistike, geografskog položaja i zaposlenih koji govore strane jezike.

Od 2000. godine do 2013. SAD su u Srbiju realizovale 643,2 miliona evra besprovratne pomoći, istakao je Skot i dodao da su, osim ekonomskih veza, veoma jake i političke i kulturne veze dve zemlje.

On je pozvao studente Ekonomskog fakulteta da zbog svih iznetih činjenica "razmisle kada u medijima vide neke informacije o SAD koje nisu potkrepljene dokazima".

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Budimo Realni

USA je od drugogog svetskog rata toliko ovde ulozila da sve sto je tad izgradjeno je od njihovih para znaci nemogu se izbrojati novci koliko su ovde sasuli .

Milos

Ulozili 4, a isisali 40, i jos toliko ce...

Serbia forever

Naprave štetu od 100 milijardi $ bombardovanjem i još najmanje toliko, jer Srbija ne koristi rudna bogatstva na Kosovu, a hvale se ulaganjem od 4 milijarde $, koje su uložili da bi zaradili!?

special image