• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sud EU: Članice mogu da zabrane Uber

Izvor MONDO/Tanjug

Zemlje članice Evropske unije mogu da zabrane usluge taksi prevoza kao što je UberPop, bez obaveze da prethodno o tome obaveste Evropsku komisiju, navodi se u današnjoj presudi Evropskog suda pravde.


Takva odluka suda dolazi nakon što je Francuska još 2014. godine zabranila uslugu UberPop, koja omogućava vozačima bez taksi dozvole da pokupe putnike, kako bi, kako je saopšteno tada, sprečila nelojalnu konkurenciju, prenosi agencija AP.

Nakon toga, sud u francuskom gradu Lilu je zatražio od Evropskog suda pravde mišljenje u vezi s tim da li su francuske vlasti, pre usvajanja tog zakona, trebale da obaveste Komisiju.

Najnovija presuda je, kako ocenjuje agencija AP, najnoviji udarac za Uber, nakon što je isti sud nedavno saopštio da je Uber taksi, a ne digitalna kompanija i da treba da podleže istim pravilima kao taksi kompanije.

Uber staje u celoj Evropi?

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miloš

Budalaština..Umesto da daju pare gramzivim taksisitima lopovima,bolje da se lepo prevezu za normalne pare.Funkcioniše to i ovde,doduše pod drugim imenom i ljudima dobro i nama koji vozimo ok..

Serbia forever

@Miloš Ovde je to propalo. Taksifaj više niko ne koristi. UBER vozila ne podležu osiguranju, cena nije fiksna, pa skače po nekoliko puta ako pada kiša ili sneg!? Ne plaćaju porez u državi gde rade, nego 20% ide odmah u SAD!?

special image