• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gošina fabrika prodata za 76,4 miliona dinara

Fabriku drumskih vozila Goša iz Smederevske Palanke kupila je beogradska firma Vest trak (West truck) za 76,4 miliona dinara.

Fabriku drumskih vozila Goša iz Smederevske Palanke kupila je beogradska firma Vest trak (West truck) za 76,4 miliona dinara.

Vest trak je bio jedini zainteresovani kupac na aukciji u Agenciji za privatizaciju i Goša fabriku drumskih vozila u restruktuiranju kupio je po početnoj ceni na drugom nadmetanju.

Predstavnik kompanije Vest trak Nebojša Gajić izjavio je novinarima da se ta kompanija bavi održavanjem vozila i popravkom i servisiranjem starijih vozila i ovlašćeni je servis Iveko vozila za Srbiju.

Prema njegovim rečima, namera je da se nastavi delatnost fabrike Goša, koja se bavi proizvodnjom i popravkom prikolica i kamiona.

Preduzeće Vest trak posluje kao članica Vest grupe, u čijem sklopu su još i preduzeće Vest invest, ovlašćeni diler za prodaju i servisiranje Opel vozila i preduzeće Vest motors, ovlašćeni serviser i distributer Boš-a (Bosh), kao i Kikinda auto i Beo auto.

Zastupnici su i Opela, Ševroleta i Dženeral motorosa.

Ukupna procenjena vrednost Goša fabrike drumskih vozila je oko 381,8 miliona dinara, a ukupne obaveze su 620 miliona dinara. Minimum investicija je 91,9 miliona dinara.

U 2007. godini ta fabrika je poslovala sa gubitkom od 101 miliona dinara. Zapošljava 198 radnika, od toga je 11 sa viskom stručnom spremom.

Ta fabrika deo je Goša holding korporacije, koja je u procesu restrukturianja.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image